Την παραίτησή του υπέβαλε ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής – Στη θέση του ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Ενημέρωση ώρα 19:30

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αναλάβει το  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέχρι και τις εκλογές μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Γεραπετρίτης θα κρατήσει παράλληλα και το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Επικρατείας.


Την παραίτησή του υπέβαλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αμέσως μετά την επιστροφή του από τον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, της χειρότερης που έχει συμβεί στη χώρα μας, στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του, «παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα».

Μέσω της παραίτησής του αναφέρει πως αναλαμβάνει «την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Η δήλωση του υπουργού:

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*