Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025

Μεταβολές δρομολογίων ΜΜΜ από το Σάββατο 12 Ιουλίου

0
Οι παρακάτω μεταβολές δρομολογίων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς βρίσκονται σε ισχύ από το Σάββατο 12 Ιουλίου 2025 σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ: Αυτό το Σαββατοκύριακο: Σάββατο 12 Ιουλίου: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακής γραμμής 227 έως τις 15:00 λόγω εργασιών επί της οδού Δημοφώντος στο Δήμο Αθηναίων Σάββατο 12 Ιουλίου: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακής γραμμής 046 έως τις 18:00 λόγω εργασιών επί της οδού...

Παρουσιάστηκε το λεωφορείο υδρογόνου που πραγματοποιεί δοκιμαστικά δρομολόγια στην Αθήνα

Share

    Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. τα τελευταία 4 χρόνια προχωρά σταθερά σε πλήρη αναδιοργάνωση των υποδομών της και ανανέωση του Στόλου των οχημάτων της. Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τα νέα οχήματα, η Εταιρεία πρωτοπορεί μπαίνοντας σε τροχιά δοκιμαστικής λειτουργίας λεωφορείων υδρογόνου, σε κανονικές συνθήκες δρομολογίων, προκειμένου να εξετάσει και να διαπιστώσει τον τρόπο λειτουργίας των εν λόγω οχημάτων. 

    «Αρχίσαμε τη δοκιμή υδρογονοκίνητων λεωφορείων προκειμένου να διαπιστώσουμε τη συμπεριφορά τους στις συνθήκες της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και για να εξετάσουμε τον τρόπο προετοιμασίας των εγκαταστάσεών μας για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της υδρογονοκίνησης» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Στέφανος Αγιάσογλου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Urbino 12 Hydrogen, του πρώτου λεωφορείου υδρογόνου, που παραχώρησε η Solaris Hellas A.Ε. για δοκιμή στις Δημόσιες Οδικές Συγκοινωνίες. Το λεωφορείο κυκλοφορούσε τον τελευταίο μήνα στο κέντρο της Αθήνας εκτελώντας τη κυκλική διαδρομή Άνω Πατήσια-Ζάππειο, μεταφέροντας καθημερινά εκατοντάδες επιβάτες δωρεάν.  

    «Το μέλλον στις μεταφορές είναι το υδρογόνο και πάνω στο όχημα που δοκιμάσαμε ενδεχομένως να στηριχθεί το μέλλον των οδικών συγκοινωνιών» σημείωσε ο κ. Αγιάσογλου, υπογραμμίζοντας ότι «η πιλοτική λειτουργία λεωφορείων υδρογόνου είναι σημαντική γιατί -όπως έχει αποδειχθεί και από τις αντίστοιχες δοκιμές ηλεκτροκίνητων οχημάτων- οδηγεί και στην αναδιοργάνωση των αμαξοστασίων μας καθιστώντας την ΟΣΥ ΑΕ μια σύγχρονη Εταιρεία, αντίστοιχη με αυτές προηγμένων χωρών».

    Φωτογραφία: ΟΣΥ

    Η Ο.ΣΥ. Α.Ε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στα πρώτα πιλοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα για τη χρήση υδρογόνου στις μεταφορές, θα έχει σύντομα στον Στόλο της 3 τέτοια οχήματα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

    Η τεχνολογία της υδρογονοκίνησης, η οποία «εφαρμόζεται στην Solaris από το 2015», όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου, έχει μηδέν αποτύπωμα στο περιβάλλον .  

    Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Urbino 12 Hydrogen:

    Ανήκει στην τυπική κατηγορία 12-μετρων αστικών χαμηλοδάπεδων οχημάτων, μπορεί να μεταφέρει έως 37 καθήμενους επιβάτες και διαθέτει: 

    Τρεις δίφυλλες θύρες εισόδου και ηλεκτρική ράμπα στη μεσαία θύρα για τη διευκόλυνση επιβίβασης-αποβίβασης ΑΜΕΑ, καμπίνα με σύστημα βεβιασμένου αερισμού, αντλία θερμότητας και θερμαντικά σώματα, ανατομικά καθίσματα,  εσωτερικό φωτισμό  με σώματα LED ρυθμιζόμενης έντασης και σύστημα επιγονάτισης για τη διευκόλυνση της εισόδου-εξόδου των επιβατών. 

    Το σύστημα πρόωσης του λεωφορείου είναι τεχνολογίας κυψέλης καυσίμου (hydrogen fuel cell) και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες ενσωματωμένους επί τροχών στον οπίσθιο άξονα του οχήματος.  

    Η καμπίνα του οδηγού διαθέτει διατάξεις αυτόματου ελέγχου τελευταίας γενιάς όπως το σύστημα ECAS για τη ρύθμιση των αναρτήσεων και το σύστημα EBS για το φρενάρισμα και την ευστάθεια.

    Πηγή: ΟΣΥ

    athenstransport.com 

 
 

Διαβάστε Περισσότερα