Η Λάρισα η πρώτη πόλη της Ελλάδας με ανέπαφες πληρωμές στα λεωφορεία – Ακολουθούν 32 ακόμα ΚΤΕΛ

φωτογραφία: Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας

Σε εφαρμογή τίθενται οι ανέπαφες πληρωμές στα αστικά λεωφορεία, που αντικαθιστούν τη χρήση μετρητών ή την αναμονή στην ουρά για έκδοση έντυπων εισιτηρίων κατά τις μετακινήσεις σε 33 πόλεις και νησιά.

Την δυνατότητα αυτή για ανέπαφες πληρωμές, με πρώτη πόλη την Λάρισα, δίνουν η Visa, η NBG Pay και τα ΚΤΕΛ, με εγχώριες και διεθνείς πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες με δυνατότητα διενέργειας ανέπαφων συναλλαγών.

«Ενεργοποιώντας την αποδοχή καρτών στα λεωφορεία σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, η Visa, η NBG Pay και τα ΚΤΕΛ βελτιώνουν την εμπειρία εκατομμυρίων επιβατών, βοηθώντας τους να εξοικονομήσουν χρόνο, μειώνοντας τη συμφόρηση και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μην φέρουν συνεχώς μετρητά» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με την ενεργοποίηση των ανέπαφων πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να πληρώνουν το εισιτήριό τους «περνώντας» απλώς την κάρτα, το κινητό τηλέφωνο ή το ρολόι τους (wearable συσκευές) στα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων.

Η λύση της Visa που εφαρμόζεται υποστηρίζεται από την Cybersource. «Αποτελεί μέρος μιας ανοικτής πλατφόρμας επεξεργασίας πληρωμών που επιτρέπει σε οργανισμούς συγκοινωνιών και στους παρόχους λύσεων αποδοχής πληρωμών να αναπτύσσουν γρήγορα αξιόπιστες, επεκτάσιμες και ασφαλείς λύσεις ψηφιακών πληρωμών τόσο σε κανάλια με κάρτα (Card Present), καθώς και ανέπαφων συναλλαγών, όσο και σε κανάλια χωρίς κάρτα (CNPCard not Present), όπως πληρωμές εντός εφαρμογών. Αυτό περιλαμβάνει αποδοχή και επεξεργασία πληρωμών για κάρτες διαφορετικών εταιρειών, ψηφιακά πορτοφόλια και εναλλακτικές πληρωμές, παράλληλα με υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως η διαχείριση απάτης, τα εργαλεία ψηφιακής ασφάλειας και οι δυνατότητες αξιοποίησης δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η γενική διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, Sevi Vassileva, δήλωσε μεταξύ άλλων: «To 2022, το δίκτυο της Visa επεξεργάστηκε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανέπαφες πληρωμές παγκοσμίως σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με την ενεργοποίηση των συστημάτων ανέπαφων πληρωμών στα αστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ, στόχος μας είναι να κάνουμε πιο απλή, άνετη και ασφαλή τη ζωή εκατομμυρίων επιβατών. Με περισσότερες από 550 πόλεις διεθνώς να είναι ήδη στο πρόγραμμα, είναι χαρά μας να προσφέρουμε την παγκόσμια τεχνογνωσία μας και στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε για την εφαρμογή αυτού του καινοτόμου συστήματος και στα ΜΜΜ της Αθήνας, πολύ σύντομα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας σε αυτό το έργο, την NBG Pay, τα ΚΤΕΛ και την AMCO, καθώς και τις ομάδες της Visa και της Cybersource για αυτή τη σημαντική υπηρεσία που τίθεται σε εφαρμογή σε 33 πόλεις σε όλη την Ελλάδα».

Από την πλευρά του, o Χριστόφορος Χατζόπουλος, γενικός διευθυντής της NBG Pay ανέφερε: «Σε πολλές χώρες πλέον, όλο και περισσότερες πόλεις αναβαθμίζουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τους, αντικαθιστώντας τους συνηθισμένους τρόπους λειτουργίας με καινοτόμες λύσεις για την πραγματοποίηση πληρωμών. Στην NBG Pay ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του επιβατικού κοινού, προσφέροντας μέσω αυτής της συνεργασίας μας με τα ΚΤΕΛ και τη Visa αναβαθμισμένες υπηρεσίες ανέπαφων πληρωμών, για να γίνουν οι αστικές συγκοινωνίες πιο απλές και προσβάσιμες. Είναι ένα κρίσιμο βήμα που συμβάλλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και με απλό και ασφαλή τρόπο, βελτιώνει σημαντικά την καθημερινή εμπειρία πολιτών και τουριστών. Με την ολοκλήρωση του έργου σε 33 πόλεις της Ελλάδας, στοχεύουμε σε περεταίρω επέκταση και εφαρμογή του νέου συστήματος στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της χώρας».

Τέλος, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ), Μιχάλης Σακελλαρίου, ανέφερε πως η υιοθέτηση του προγράμματος ανέπαφων πληρωμών, «αποτελεί αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών των αστικών ΚΤΕΛ προς τους επιβάτες και προσδίδει προστιθέμενη αξία στο τελικό προϊόν, καθώς απλοποιεί την διαδικασία έκδοσης εισιτηρίου. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα ανέπαφων πληρωμών εντός των αστικών λεωφορείων, έρχεται να υλοποιηθεί με την συνεργασία της NBG Pay και της Visa που με την παροχή της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας τους συνέβαλαν καταλυτικά, υπό την αιγίδα και την καθοδήγηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*