Πρόταση για δημιουργία γραμμής Τραμ κατά μήκος της λεωφόρου Θηβών

Τη δημιουργία μίας γραμμής Τραμ η οποία θα ενώνει τους δήμους της Δυτικής Αθήνας στο πλαίσιο της ανάπλασης της λεωφόρου Θηβών προτείνει ο μηχανικός – συγκοινωνιολόγος και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ηρακλής Δρούλιας.

Ο κ. Δρούλιας ζητά την ανάπλαση της λεωφόρου που εξυπηρετεί τη δυτική Αθήνα όχι μέσω φτηνών έργων αναπλάσεων πεζοδρομίων κλπ αλλά μέσω βαθιών παρεμβάσεων, ανάλογων με αυτών που γίνονται σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Έτσι, ζητά την κατασκευή διπλής γραμμής Τραμ που θα ενώνει τους δήμους της Δυτικής Αθήνας μεταξύ τους, καθώς και με το αντίστοιχο σταθερό δίκτυο σταθερής τροχιάς του Πειραιά και της παραλιακής ζώνης, καθώς και τη δημιουργία του Δυτικού Ποδηλατικού Άξονα, ανάλογου με αυτόν που σχεδιάζεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και τον ποδηλατόδρομο Γκάζι – Κηφισιά. Επιπλέον, αναφέρεται στον Ποδηλατόδρομο κατά μήκος της Αρχαίας Ιεράς Οδού, που μπορεί να είναι ο συνδετήριος κρίκος μεταξύ Δυτικού και Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα, τουλάχιστον στην περιοχή του Κέντρου.

Όσον αφορά την κατασκευή ποδηλατόδρομου, ο Δρούλιας αναφέρει πως αυτή είναι δυνατή λόγω της μικρής κλίσης της λεωφόρου που ευνοεί την χρήση του ποδήλατου αλλά και των φαρδιών πεζοδρομίων της, μέρος των οποίων μπορεί να μετατραπεί σε ποδηλατόδρομο.

Επιπλέον, και η κατασκευή γραμμής Τραμ δεν πρόκειται να γίνει εις βάρος των θέσεων στάθμευσης με τον κ. Δρούλια να προτείνει να είναι δυνατή η κίνηση των αυτοκινήτων πάνω στις γραμμές του Τραμ. Έτσι ανά ρεύμα κυκλοφορίας μία λωρίδα θα χρησιμοποιείται από αυτοκίνητα και μία ακόμα από λεωφορεία και Τραμ μαζί.

Τέλος, σχετικά με τη χρηματοδότηση αναφέρει πως αυτή είναι δυνατή μέσω της ανακατεύθυνσης κρατικών και ευρωπαϊκών πόρων από άλλες περιοχές της Αθήνας.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*