Σε ποιους σταθμούς του Μετρό θα τοποθετηθούν τα πρώτα smart lockers

Φωτογραφία: Raysonho @ Open Grid Scheduler / Scalable Grid Engine /WIkimedia Commons

Να παραλαμβάνουν τα ψώνια τους από σταθμούς του Μετρό θα μπορούν σε λίγο καιρό όσοι κάνουν παραγγελίες μέσω διαδικτύου, αφού η ΣΤΑΣΥ πρόκειται να πραγματοποιήσει κλήρωση για τη διάθεση χώρων εγκατάστασης και λειτουργίας αυτοματοποιημένων ταχυδρομικών θυρίδων σε 21 σημεία σταθμών της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ).

Οι θυρίδες ή αλλιώς smart lockers, θα τοποθετηθούν σε χώρους των σταθμών Οµόνοια (6 χώροι), Αττική (3 χώροι), Κηφισιά (2 χώροι), Πειραιάς (2 χώροι), Καλλιθέα (4 χώροι) & Μοναστηράκι (4 χώροι) οι οποίοι θα διατεθούν αντί τιμήματος σε εταιρείες ταχυμεταφορών εγγεγραμμένες στο μητρώο της ΕΕΤΤ που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, μετά από κλήρωση που θα γίνει στις 4 Ιουλίου.

Το μηνιαίο τίμημα θα ανέλθει σε 250 ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά θυρίδα με εμβαδό μέχρι και 2 τ.μ. (θα προσαυξάνεται για κάλυψη μεγαλύτερου εμβαδού), ενώ η σύμβαση θα έχει διάρκεια τριών ετών με δικαίωμα παράτασης για δύο επιπλέον έτη. Ο ανάδοχος θα μπορεί να διαφημίζεται χωρίς επιπλέον κόστος πάνω στις θυρίδες, ενώ οποιαδήποτε άλλη διαφήμιση στους σταθμούς δεν θα είναι μέρος της σύμβασης.

Όπως θα προβλέπεται στη σύμβαση, η ΣΤΑΣΥ θα διαθέσει παροχή ρεύματος για κάθε θυρίδα, το κόστος της οποίας όμως (όπως και το κόστος του ίντερνετ ή το κόστος οποιασδήποτε φθοράς) θα καλύπτεται από τον εκάστοτε ανάδοχο.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Αττικής, δίκτυα με έξυπνες θυρίδες παραλλαβής εμπορευμάτων έχουν αναπτύξει τέσσερις εταιρείες ταχυμεταφορών, το ενδιαφέρον των οποίων πρέπει να θεωρείται δεδομένο για την τοποθέτηση θυρίδων και σε σταθμούς του Μετρό. Η λειτουργία θυρίδων στους σταθμούς της γραμμής 1 δεν είναι πάντως πρωτοφανής αφού στο παρελθόν, στους σταθμούς Ομόνοια, Μοναστηράκι και Πειραιάς λειτουργούσαν αυτοματοποιημένες θυρίδες φύλαξης αποσκευών.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*