Αντιδράσεις για τη χρηματοδότηση του ΟΣΕ στους ιδιοκτήτες Πόρσε

Φωτογραφία: athenswalk/Wikimedia Commons

Αντιδράσεις σε σιδηροδρομικούς και όχι μόνο προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης του ΟΣΕ να χρηματοδοτήσει εκδήλωση την οποία διοργανώνει το PORSCHE Club Greece, ο επίσημος σύλλογος των Ελλήνων ιδιοκτητών αυτοκινήτων Porsche.

Σύμφωνα με την απόφαση, την οποία υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Τερεζάκης, ο οργανισμός προχωρά σε χρηματοδότηση ύψους 3.000 ευρώ προς το PORSCHE Club Greece αναφορικά με την εκδήλωση του 1ου Ευρωπαϊκού Tour, που θα πραγματοποιηθεί από 13 Ιουλίου έως 16 Ιουλίου 2023 στον Βόλο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Αξιοσημείωτη είναι και η αιτιολόγηση για την επιχορήγηση ενός συλλόγου ιδιοκτητών αυτοκινήτων πολυτελείας από τον οργανισμό ευθύνη του οποίου είναι η συντήρηση ενός υπό κατάρρευση σιδηροδρομικού δικτύου: όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση, μέσω της παραπάνω εκδήλωσης, θα αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή, στην οποία περιλαμβάνεται και «η μοναδική διαδρομή με το ιστορικό Τραινάκι του Πηλίου».

Η απόφαση προκάλεσε απορία και θυμό σε σιδηροδρομικούς, ειδικά καθώς στην επικαιρότητα βρίσκονται τα χρόνια προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας τα οποία οφείλονται εν πολλοίς στην υποχρηματοδότηση. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μέσω της οποίας εκφράζεται η «πλήρης αγανάκτηση» που προκάλεσε η απόφαση του ΟΣΕ.

Όπως αναφέρεται, «ρόλος της Διοίκησης του ΟΣΕ είναι να θέτει προτεραιότητες και να διαθέτει τα χρήματα που λαμβάνει από το Δημόσιο ορθά και λελογισμένα και προς εκπλήρωση των σκοπών, για τους οποίους του έχουν χορηγηθεί (π.χ. συντήρηση δικτύου,  λειτουργικά έξοδα κ.α.). Στους σκοπούς αυτούς, ασφαλώς, δεν συγκαταλέγεται η ως άνω επιχορήγηση, η οποία δεν μπορεί να εκληφθεί, όσο καλή διάθεση και να επιδείξουμε, ότι έλαβε χώρα για την ανάδειξη της διαδρομής με το ιστορικό τραινάκι του Πηλίου, καθόσον η εκμετάλλευσή του ανήκει στη HELLENIC TRAIN και όχι στον ΟΣΕ.»

Η ομοσπονδία συμπληρώνει πως πάγια θέση της είναι πως ο ΟΣΕ πρέπει να καλύπτει προτίστως τα οικονομικά προβλήματα του σιδηρόδρομου, ενώ αυτό που απαιτείται δεν είναι επιχορηγήσεις για προβολή αλλά έργα.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*