Τρία νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Ρόδου

Φωτογραφία: dimokratiki.gr

Τρία νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία απέκτησε η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ» της Ρόδου.

Κατά την παρουσίαση των τριών οχημάτων, κατασκευής της Karsan (εταιρεία η οποία αναμένεται να προμηθεύσει με λεωφορεία και την Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη), ο πρόεδρός της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Παρασκευάς ανέφερε:

«Προμηθευτήκαμε πρόσφατα, τρία νέα, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 1,5εκ. ευρώ. Είναι χωρητικότητας 50 ατόμων (25 καθήμενοι και 25 όρθιοι) και αναμένεται να εκτελούν δρομολόγια μέσα στην πόλη της Ρόδου. Είναι νέας τεχνολογίας και αποτελούν την εξέλιξη στα οχήματα μαζικής μεταφοράς, όπως και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνον.

Φωτογραφία: dimokratiki.gr

Η ΡΟΔΑ είναι η πρώτη Δημοτική Επιχείρηση στην Ελλάδα που κατάφερε να προμηθευτεί τέτοια οχήματα».

Σχετικά με την τεχνολογία των λεωφορείων, ο κ. Παρασκευάς ανέφερε πως το κάθε ένα φορτίζει πλήρως σε 4-4,5 ώρες με φορτιστές στο αμαξοστάσιο έχοντας αυτονομία 300 χλμ. ενώ η συντήρησή τους είναι οικονομικότερη και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ προμηθεύτηκε τρία ακόμα μεταχειρισμένα λεωφορεία μεγαλύτερης χωρητικότητας τα οποία θα εξυπηρετούν πιο απομακρυσμένους προορισμούς όπως το Αεροδρόμιο και το Φαληράκι.

Φωτογραφία: dimokratiki.gr

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ αναφέρθηκε ακόμα στο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, υπογραμμίζοντας πως παρά τις δύο προκηρύξεις που έγιναν, καλύφθηκαν μόνον 8 θέσεις ενώ τα κενά είναι 38. Τέλος, εξέφρασε αισιοδοξία για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν, με το αποτέλεσμα για τη δημοτική επιχείρηση να προβλέπεται θετικό.

Πηγή: dimokratiki.gr

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*