Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Παραδόθηκε ακόμα μία υπόγεια διάβαση-στολίδι στη Λεωφόρο Συγγρού (φωτογραφίες)

Share

  Στο πλαίσιο της εκτεταμένης συντήρησης των υποδομών σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής, με πρωταρχικό γνώμονα την ασφαλή διέλευση των πεζών σε δρόμους υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου, ολοκληρώθηκε άλλο ένα σημαντικό έργο, το οποίο ενισχύει την ασφαλή διέλευση των πολιτών που κινούνται στη Λεωφόρο Συγγρού.

  Η υπόγεια διάβαση πεζών της Χαροκόπου μετά τις παρεμβάσεις συντήρησης και ανάπλασης από την Περιφέρεια Αττικής, αποτελεί πλέον ένα πραγματικό στολίδι, το οποίο θα μπορούν να απολαύσουν οι πολίτες της Αττικής.

  Οι εν λόγω παρεμβάσεις δεν αφορούν μόνο στο καλλιτεχνικό σκέλος αλλά αναδεικνύουν τη σωστή κατασκευαστική μέριμνα από την πλευρά της Περιφέρειας, με τη δημιουργία στέρεων υποδομών και την υλοποίηση στοχευμένων εργασιών, όπως την τοποθέτηση βιομηχανικού δαπέδου, και νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων – όπου απαιτείται -, την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με αντιβανδαλιστικό φωτισμό led, την πλήρη ανακαίνιση/ανανέωση της βαφής και των δομικών στοιχείων της διάβασης, αλλά και σε γενικότερο πλαίσιο, τον έλεγχο των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως και των αντλιοστασίων που υπάρχουν σε αυτές.

  Με την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των πεζών, θα διευκολυνθεί σημαντικά και η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αναμένεται να δοθεί περισσότερος χρόνος πράσινης σήμανσης στους φωτεινούς σηματοδότες, αφού η διέλευση των πεζών θα γίνεται κυρίως υπόγεια.

  Παράλληλα, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, όλες οι υπόγειες διαβάσεις πεζών, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, συντηρούνται και καθαρίζονται σε καθημερινή σχεδόν βάση, ενώ την ίδια στιγμή, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις εξωραϊσμού, τόσο της εικόνας τους, όσο και των υποδομών τους.

  Φωτογραφία: Περιφέρεια Αττικής

  Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ικανοποιημένος για την πορεία των έργων αναβάθμισης σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Πριν από μερικούς μήνες, η διάβαση  της Χαροκόπου, είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά. Σήμερα την παραδίδουμε ασφαλή, σύγχρονη, λειτουργική στους πολίτες έχοντας ολοκληρώσει σημαντικά έργα ανάπλασης και εξωραϊσμού.

  Στόχος μας είναι, να συνεχίσουμε προς της ίδια κατεύθυνση και με άλλες  υπόγειες διαβάσεις, πάντα με τη συνεργασία των καλλιτεχνών και των συνεργατών μας, ώστε να προάγουμε τη δημιουργικότητα και τον πολιτισμό και να αναδείξουμε τη συλλογικότητα και την ενότητα. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάτι όμορφο.»

  Επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη διάβαση είναι η τέταρτη στην Αττική, που μετατρέπεται σε πρότυπη.

  athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα