Η εισβολή του νερού στο σταθμό Ευαγγελισμός και οι βλάβες (βίντεο)

Φωτογραφία: newsit.gr

Ενημέρωση 7 Σεπτεμβρίου

Κανονικά λειτουργεί σήμερα ο σταθμός Ευαγγελισμός του Μετρό από την ώρα έναρξης της κυκλοφορίας.

Τις προηγούμενες ώρες, ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες άντλησης υδάτων και καθαρισμού της λάσπης η οποία εισήλθε στο σταθμό χτες το απόγευμα.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο από κάμερα στην είσοδο του σταθμού στην πλευρά του Πάρκου Ριζάρη, λίγο πριν τις 17:30 ένας μεγάλος όγκος νερού που προήλθε από τη λεωφόρο Βασ. Σοφίας (κάτω από την οποία βρίσκεται ο σταθμός) άρχισε να εισρέει στο σταθμό με με μεγάλη σφοδρότητα.

Λόγω του νερού, εκτός λειτουργίας σήμερα είναι ο εξωτερικό ανελκυστήρας του σταθμού καθώς και τρεις κυλιώμενες σκάλες. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την επισκευή των βλαβών.


Ενημέρωση ώρα 23:25

Κλειστός παραμένει από τις 5:30 περίπου το απόγευμα το σταθμός Ευαγγελισμός στη γραμμή 3 του Μετρό λόγω μεγάλης εισροής υδάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ. καταβάλλονται προσπάθειες για τον καθαρισθμό του σταθμού και έχει ζητηθεί βοήθεια από το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής:

Στις 5:30 το απόγευμα κι ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπλητταν και την πόλη της Αθήνας, μεγάλοι όγκοι νερού που σχηματίστηκαν στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας εισέρευσαν στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 του Μετρό. Η εισροή μεγάλης ποσότητας υδάτων από την παρακείμενη λεωφόρο έγινε με ένταση από μια από τις εισόδους του σταθμού, την είσοδο «Ριζάρη», που παρουσιάζει κατηφορική κλίση.

Για λόγους ασφάλειας κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση και το άμεσο κλείσιμο του σταθμού, δίχως ωστόσο να διακοπεί η λειτουργία της Γραμμής, καθώς οι συρμοί συνέχισαν να διέρχονται από τον σταθμό δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Τεχνικά συνεργεία της ΣΤΑ.ΣΥ συνεχίζουν να επιχειρούν για την απάντληση των υδάτων, αλλά και τον καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από το χειμαρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων κατέβαλε άμεσα προσπάθειες για τον καθαρισμό των φρεατίων και την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

Κάμερα στην είσοδο του σταθμού καταγράφει τη στιγμή που τόνοι νερού εισρέουν εντός του σταθμού:


Ενημέρωση ώρα 20:00

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός του σταθμού Ευαγγελισμός του Μετρό από συνεργεία της ΣΤΑ.ΣΥ.

Η κατάσταση νωρίτερα:

Εισροή υδάτων υπάρχει και στην υπόγεια διάβαση του σταθμού Αγ. Νικόλαος της γραμμής 1 του Μετρό αλλά ο σταθμός λειτουργεί κανονικά.


Ενημέρωση ώρα 19:00 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλη τη γραμμή 1 του Μετρό (Πειραιάς – Κηφισιά). Παραμένει κλειστός ο σταθμός Ευαγγελισμός της γραμμής 3 του Μετρό. Οι συρμοί διέρχονται από το σταθμό χωρίς στάση.


Αρχικό άρθρο:

Έκλεισε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023 ο σταθμός Ευαγγελισμός της γραμμής 3 του Μετρό μετά την ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε εισροή υδάτων από τις εισόδους στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού.

Αυτή τη στιγμή, οι συρμοί διέρχονται από το σταθμό χωρίς στάση.

Η κατάσταση της εισόδου του σταθμού Ευαγγελισμός:

Στα τμήματα Πειραιάς – Ταύρος & Ομόνοια- Κηφισιά διεξάγεται προσωρινά η κυκλοφορία στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ), λόγω εισροής μεγάλης ποσότητας υδάτων στην τροχιά στο τμήμα Μοναστηράκι- Θησείο.

Όσον αφορά το Τραμ, υπάρχουν πληροφορίες για προβλήματα στην περιοχή του Ελληνικού. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, στο δίκτυο του Τραμ σημειώνονται κατά τόπους καθυστερήσεις στα δρομολόγια ανάλογα με την ένταση των καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την Hellenic Train, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού 4236 και 4241 (Άνω Λιόσια – Κάντζα – Άνω Λιόσια) καταργούνται, σήμερα Τετάρτη 6/9. Τα υπόλοιπα δρομολόγια πραγματοποιούνται με καθυστερήσεις.

Η αμαξοστοιχία 1325 (Κιάτο – Πειραιάς) με ώρα αναχώρησης 16:59, σταμάτησε στον Ασπρόπυργο και το δρομολόγιο καταργήθηκε στο τμήμα Ασπρόπυργος-Πειραιάς. Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας θα εξυπηρετηθούν από την αμαξοστοιχία 1327 (Κιάτο – Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 17:59.

Πολλά τα προβλήματα και στους δρόμους της Αττικής. Η κυκλοφορία διακόπηκε στα εξής σημεία:

  • Στην Π. Ράλλη έως την Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας
  • Στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, στο ύψος της εξόδου προς τη λεωφόρο Συγγρού

Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας


Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*