Οικονόμου: Εξετάζεται αυστηροποίηση των ποινών για παραβιάσεις του ΚΟΚ

Φωτογραφία: Dickelbers/Wikimedia Commons
  • Η κυβέρνηση εξετάζει αυστηρότερες ποινές για τροχαίες παραβάσεις, με έμφαση στην εφαρμογή των ποινών.
  • Αύριο θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στο Υπουργείο Προαστασίας του Πολίτη για θέματα οδικής ασφάλειας, εντατικοποίηση ελέγχων και ανάγκη εμπέδωσης της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς.
  • Παραβάσεις που αναφέρθηκαν ότι έχουν αυξηθεί περιλαμβάνουν παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, stop, επιθετική οδήγηση και χρήση κινητού.
  • Στα μέτρα που προτείνονται περιλαμβάνονται η αφαίρεση της άδειας οδήγησης με διάφορες διάρκειες και η ανάγκη αναδιάταξης του αστυνομικού δυναμικού για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

 

Αυστηρότερες ποινές για τροχαίες παραβάσεις εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ποινές πρέπει να εφαρμόζονται.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί αύριο σύσκεψη στο υπουργείο για θέματα οδικής ασφάλειας, εντατικοποίηση ελέγχων καθώς πρέπει να εμπεδωθεί η αντίληψη πως ό,τι προβλέπεται θα εφαρμόζεται. 

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, υπάρχουν συγκεκριμένες παραβάσεις που η κατάσταση έχει ξεφύγει τραγικά, όπως η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, παραβίαση stop, επιθετική οδήγηση, χρήση κινητού.

«Αν πρέπει να πάρουμε αυστηρότερες αποφάσεις, μια είναι η αυστηρότερη απόφαση, η αφαίρεση της αδείας οδήγησης, πολύμηνη στην αρχή, πολυετής αν το ξανακάνεις, οριστική αν είσαι συνεχώς υπότροπος».

Ανέφερε  ότι χρειάζεται αναδιάταξη του δυναμικού της ελληνικής αστυνομίας σε κρίσιμες υπηρεσίες για την εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη. 

Υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα η αποδυνάμωση της τροχαίας και να γυρίσουν πίσω τα 250 άτομα που αποσπάστηκαν μόνο το 2023. 

Τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν τα τεχνολογικά μέσα και οι κάμερες που ήδη υπάρχουν και για τις τροχαίες παραβάσεις αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών. 

Πρόσθεσε ότι έχει δοθεί ταυτόχρονα διαταγή στην ομάδα ΔΙΑΣ να αποδίδει ποινές και σε τροχαίες παραβάσεις.

Ερωτηθείς για τους αυτοσχέδιους παράνομους αγώνες στην παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί σε ορισμένους ένας δημόσιος δρόμος να μετατρέπεται σε πίστα αγώνων βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας ηχορύπανση.

Επισήμανε ότι θα απαγορευτούν τέτοιες ενέργειες, η τροχαία και η αστυνομία θα παρεμβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως την Παρασκευή και το Σάββατο όταν έγιναν και συλλήψεις.

Πηγή: skai.gr

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*