Αποκαθίστανται τα δρομολόγια Προαστιακού, Μετρό και Τραμ μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία

@DalekNek/twitter.com

Τελευταία ενημέρωση ώρα 17:15

 Σύμφωνα με την Hellenic Train, ομαλοποιείται σταδιακά η κυκλοφορία των δρομολογίων της Περιφερειακής Γραμμής ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΘΗΝΑ με τα ακόλουθα πρώτα δρομολόγια μετά την αποκατάσταση της διακοπής ρεύματος στη γραμμή:

  • 3552 (Αθήνα – Χαλκίδα) με ώρα αναχώρησης 16:28
  • 1555 (Χαλκίδα-Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 17:03.

Αναμένονται καθυστερ ήσεις


Σύμφωνα με την Hellenic Train, τα δρομολόγια της περιφερειακής γραμμής ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΘΗΝΑ πραγματοποιούνται στο τμήμα ΑΘΗΝΑ-ΑΦΙΔΝΕΣ-ΑΘΗΝΑ με αμαξοστοιχίες όπως προβλέπεται, στο τμήμα ΑΦΙΔΝΕΣ-ΟΙΝΟΗ-ΑΦΙΔΝΕΣ με λεωφορεία με όλες τις ενδιάμεσες στάσεις εκτός του Αγίου Θωμά, και στο τμήμα ΟΙΝΟΗ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΟΙΝΟΗ με αμαξοστοιχίες όπως προβλέπεται, μέχρι νεοτέρας


Στη γραμμή της Χαλκίδας περιορίζονται αυτή τη στιγμή τα προβλήματα στο δίκτυο του Προαστιακού της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Hellenic Train, το δρομολόγιο 1546 (Αθήνα – Χαλκίδα με ώρα αναχώρησης 13:26) και τα επόμενα δρομολόγια της περιφερειακής γραμμής ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΘΗΝΑ θα πραγματοποιούνται στο τμήμα ΑΘΗΝΑ-ΑΦΙΔΝΕΣ-ΑΘΗΝΑ με αμαξοστοιχίες όπως προβλέπεται και στο τμήμα ΑΦΙΔΝΕΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΦΙΔΝΕΣ με λεωφορεία χωρίς ενδιάμεσες στάσεις (νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιούνται ενδιάμεσες στάσεις).


Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την τηλεδιοίκηση στο ΣΚΑ και έτσι, σύμφωνα με την Hellenic Train, ακολουθεί σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του προαστιακού προς Αεροδρόμιο και Κιάτο μέσα στο επόμενο δίωρο.

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1542 και 1543 (Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα) θα υποκατασταθούν με λεωφορεία λόγω του προβλήματος στην ηλεκτροδότηση στο τμήμα Αυλώνας – Οινόη το οποίο δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί:

  • 1542 (Αθήνα – Χαλκίδα) με ώρα αναχώρησης 11:26 και
  • 1543 (Χαλκίδα – Αθήνα) με ώρα αναχώρησης 11:08

Αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 11:00 η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Hellenic Train, τα δρομολόγια του Προαστιακού στη γραμμή του Αεροδρομίου πραγματοποιούνται μόνο στο τμήμα Αεροδρόμιο – Μεταμόρφωση.


Αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 10:30 η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 7 του Τραμ Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα Πειραιά.


Προβλήματα στην κυκλοφορία του Προαστιακού αλλά και των δρομολογίων του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias που πλήττει και την Αττική το πρωί της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού στη γραμμή του Αεροδρομίου, πραγματοποιούνται μόνο στο τμήμα Αεροδρόμιο – Μεταμόρφωση.

Προβλήματα με καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων και στη γραμμή της Χαλκίδας λόγω πτώσης ηλεκτροδότησης στο τμήμα Αυλώνα – Οινόη. Αναμένεται ο έλεγχος της γραμμής από τον ΟΣΕ. Η αμαξοστοιχία 1538 (Αθήνα – Χαλκίδα) με ώρα αναχώρησης 09:26, θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία. οΤα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιήσουν τις παρακάτω σταθμεύσεις: ΣΚΑ,ΑΧΑΡΝΑΙ,ΔΗΛΕΣΙ,ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ,ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΠΑΝΤΕΙΧΙ. Επιπλέον, και το δρομολόγιο με αριθμό 1539 (Χαλκίδα – Αθήνα) και ώρα αναχώρησης 09:08, θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο και θα εκτελέσει τις παρακάτω σταθμεύσεις: Οινόη, Οινόφυτα, Άγιος Θωμάς, Αυλώνα, Σφενδάλη, Αφίδναι, Άγιος Στέφανος, Δεκέλεια, Αθήνα.

Νωρίτερα το πρωί, οι συρμοί δεν μπορούν να προσεγγίσουν τους σταθμούς Κάτω Αχαρναί και Πύργος Βασιλίσσης ενώ ανεστάλη η αμαξοστοιχία 1300 προς Κιάτο.

Τα δρομολόγια στη γραμμή του Μετρό πραγματοποιούνται μέχρι νεοτέρας στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Δημοτικό Θέατρο. Για μετάβαση στο Αεροδρόμιο και τους ενδιάμεσους σταθμούς πραγματοποιείται μετεπιβίβαση σε συρμούς του Προαστιακού στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τα δρομολόγια  στη Γραμμή 7 Τραμ Ασκληπιείο Βούλας- Αγία Τριάδα Πειραιά προσωρινά διεξάγονται στα τμήματα Π. ΔHMAPXEIO -AΓ.TPIAΔA-Π. ΔHMAΡΧΕΙΟ & AΣK.BOYΛAΣ- ΠΛ.KATPAKH-AΣK.BΟΥΛΑΣ,
λόγω τεχνικού προβλήματος στη σηματοδότηση, που οφείλεται σε πρόβλημα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Νωρίτερα, οι συρμοί στη γραμμή του ΗΣΑΠ διέρχονταν χωρίς στάση από τον σταθμό Άνω Πατήσια της γραμμής 1 λόγω προβλήματος στον φωτισμό του σταθμού. Η βλάβη έχει αποκατασταθεί.


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας


athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*