Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

ΣΑΤΑ: Συμβολική κατάληψη της πιάτσας ταξί στο σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού

Share

  Σε συμβολική κατάληψη της πιάτσας ταξί στο σταθμό ΚΤΕΛ του Κηφισού θα προχωρήσει το πρωί της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου 2023 το ΣΑΤΑ.

  Το συνδικάτο των οδηγών Ταξί διαμαρτύρεται για τη δράση παραβατικώμ ομάδων από οδηγούς ταξί που δρουν κυρίως στον Κηφισό (Σταθμός του ΚΤΕΛ), στο Μοναστηράκι και το λιμάνι του Πειραιά. 

  Οι συνδικαλιστές ζητούν 24ωρη επιτήρηση από την τροχαία του σταθμού του Κηφισού, τοποθέτηση κάμερας ασφαλείας με καταγραφικό, τοποθέτηση μπάρας ασφαλείας για την είσοδο των ταξί, δημιουργία ψηφιακού μητρώου οδηγών ταξί κ.ά.

  Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ:

  Το ΣΑΤΑ  είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σωματείο Ταξί στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας τους ιδιοκτήτες 14.000 ΤΑΞΙ που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες τόσο από πολίτες, όσο και από συναδέλφους  που αφορούν παραβατικές ομάδες από οδηγούς ταξί που δρουν κυρίως στον Κηφισό (Σταθμός του ΚΤΕΛ), στο Μοναστηράκι και στο Λιμάνι του Πειραιά.  Έχουμε ενημερώσει τις ελεγκτικές αρχές γι αυτές τις καταγγελίες και ζητήσαμε εντατικοποίηση των ελέγχων καθώς και 24ωρη επιτήρηση στο σταθμό των ΚΤΕΛ. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Τροχαίας δεν έχει λυθεί το πρόβλημα. 

  Επειδή ως ΣΑΤΑ, όχι μόνο δεν καλύπτουμε την παραβατικότητα αλλά επιδιώκουμε την κάθαρση με οποιοδήποτε τίμημα, ενημερώσαμε γι αυτά τα προβλήματα με σχετική επιστολή το γραφείο του πρωθυπουργού και τα αρμόδια υπουργεία. 

  Αύριο το πρωί (19/09/2023) θα προβούμε σε συμβολική κατάληψη του χώρου στάθμευσης (πιάτσα) των Ταξί στο Σταθμό του Κηφισού. Θα ενημερώσουμε το επιβατικό κοινό  για ποιους λόγους δεν θα έχει αύριο δυνατότητα  μετακίνησης με ταξί από την συγκεκριμένη πιάτσα και θα συστήσουμε στους πολίτες να μην διστάζουν να καταγγέλλουν κάθε παραβατική συμπεριφορά.  

  Το ΣΑΤΑ ζητάει: 

  – 24ωρη επιτήρηση από την Τροχαία στο Σταθμό του Κηφισού.

  – Τοποθέτηση κάμερας ασφαλείας με καταγραφικό το οποίο θα ελέγχεται σε καθημερινή βάση από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ή άλλο αρμόδιο φορέα ελέγχου.

  – Τοποθέτηση μηχανήματος που θα εκδίδει αριθμό προτεραιότητας  για τα εισερχόμενα στον σταθμό ταξί.

  – Δημιουργία μπάρας ασφαλείας στα σημεία που απαιτείται για την ομαλή τήρηση της σειράς προτεραιότητας.

  – Αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες και άμεση καταβολή των επιβαλλόμενων προστίμων.

  – Δημιουργία Ψηφιακού Μητρώου οδηγών ΕΔΧ Ταξί

  Ως κλάδος  έχουμε χάσει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια (υποκλοπή έργου, παράνομες εφαρμογές κ.λ.π) αλλά δεν διαπραγματευόμαστε  την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των συναδέλφων μας. Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από την Πολιτεία.

  athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα