ΟΣΥ: Μετά τα ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία υδρογόνου

Τη σημασία της πράσινης μετάβασης, ειδικά στον τομέα των δημόσιων μεταφορών, επισήμανε ο CEO της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Στέφανος Αγιάσογλου μιλώντας στο  7ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist (7th Sustainability Summit) για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. αντιλαμβανόμενη τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και την ανάγκη για την μετάβαση στη βιώσιμη αστική κινητικότητα, πρωτοπορεί σχεδιάζοντας την ενσωμάτωση του υδρογόνου, ως καυσίμου του μέλλοντος, στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, ενώ ήδη εντάσσει την ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές με την προμήθεια -πολύ σύντομα- ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

«Η πρωτοβουλία της εταιρείας ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, με τη δοκιμή ηλεκτροκίνητων οχημάτων και το αμέσως επόμενο διάστημα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν στο Λεκανοπέδιο, δήλωσε ο κ. Αγιάσογλου τονίζοντας παράλληλα ότι «η Ο.ΣΥ. Α.Ε. πρωτοπορώντας επεκτείνει τη δράση της στην υδρογονοκίνηση, που αποτελεί το μέλλον στα καύσιμα». 

Ήδη η Εταιρεία συμμετέχει στο μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon Τριήρης, στο οποίο συνεργάζεται με την Motor Oil, η οποία θα αναπτύξει σταθμούς υδρογόνου για την υποστήριξη των νέων οχημάτων. «Το πρόγραμμα της ΟΣΥ ΑΕ αποτελεί έναν φιλόδοξο δεκαετή σχεδιασμό που θα συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας, ενισχύοντας τόσο την περιβαλλοντική όσο και την οικονομική της βιωσιμότητα» τόνισε ο κ. Αγιάσογλου, ενημερώνοντας ότι η Εταιρεία εστιάζει στην εκπαίδευση του προσωπικού της για την προσαρμογή στη νέα τεχνολογία ηλεκτρικών και υδρογονοκίνητων λεωφορείων. 

«Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Εταιρεία δεν αφορά μόνο στην ανάπτυξη του υδρογόνου αλλά και στην παραγωγή του με καθαρό τρόπο, ενισχύοντας έτσι την πράσινη ατμόσφαιρα στην Αθήνα και καθιστώντας την πόλη παράδειγμα για την Ευρώπη. Αυτή η μετάβαση θα αλλάξει ριζικά την εμφάνιση και τη λειτουργία της Αθήνας».

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*