Στους δρόμους της Χίου το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο

Φωτογραφία: politischios.gr

Ο Δήμος της Χίου έγινε ένας από τους πρώτους δήμους της χώρας που προμηθεύεται ηλεκτρικό λεωφορείο στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών, με μετακινήσεις φιλικότερες προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το politischios.gr, ο δήμος προμηθεύτηκε ένα ηλεκτρικό μίνι λεωφορείο e-JEST από την εταιρεία Karsan, το οποίο λόγω του μικρού μεγέθους του είναι ιδανικό για μετακινήσεις στους στενούς δρόμους της πόλης.

Το μήκος του λεωφορείου φθάνει τα 5,8 μέτρα, έχει χωρητικότητα 22 επιβατών με 10 σταθερά καθίσματα και 2 αναδιπλούμενα και εμβέλεια με πλήρη φόρτιση τα 210 χιλιόμετρα.

Η δύναμη του e-JEST προέρχεται από έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα της BMW, ο οποίος καθιστά εφικτή την απόδοση μεγάλης επιτάχυνσης.

Αναφερόμενος στην προμήθεια του λεωφορείου ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, το συνέδεσε τόσο με το ανοιχτό κέντρο εμπορίου όσο και με το γενικότερο σχεδιασμό που υπάρχει για τον δημοτικό κήπο και τις οδούς πέριξ αυτού. Μάλιστα, προσέθεσε ότι, σύντομα ο Δήμος θα αποκτήσει και άλλα τέτοια λεωφορεία, εκμεταλλευόμενος διάφορα άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Τα δρομολόγια του νέου λεωφορείου θα συναποφασιστούν με το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου.

Πηγή: politischios.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*