Πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία παρέλαβε ο Δήμος Περιστερίου

Δήμος Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου προχώρησε στην απόκτηση πέντε υπερσύγχρονων ηλεκτροκίνητων λεωφορείων για την αναβάθμιση δημοτικής συγκοινωνίας, όπως και άλλα μικρότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα, δρομολογώντας και πρόσθετες υποδομές ηλεκτροκίνητης κυκλοφορίας.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, κατά την παρουσίαση στις 19 Δεκεμβρίου 2023, στο «Πράσινο Σημείο» Πάρκο Περιβαλλοντικής  Ευαισθητοποίησης στη Νέα Ζωή, τόνισε ότι: «Η δημοτική μας συγκοινωνία, πλέον μπαίνει σε νέα τροχιά με σύγχρονα οχήματα, χωρίς ρύπους, χωρίς θόρυβο, δωρεάν για τους δημότες. Τα νέα λεωφορεία έχουν μεγάλη αυτονομία και θα φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια που θα παράγει ο Δήμος Περιστερίου μέσω ηλιακών πάνελ, με αποτέλεσμα το κόστος λειτουργίας τους να είναι μηδενικό, καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, σημείωσε ότι: «Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν, πέρα από την αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με την εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, να επιτευχθεί και εξοικονόμηση πόρων, καθώς η λειτουργία τους θα επιφέρει μηδενική χρήση καυσίμων».

Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι φιλικά για τους επιβάτες (μεταφοράς 58, καθήμενοι 22), διαθέτουν σύστημα επιγονάτισης, ράμπα αμαξιδίων και θέσεις ΑμΕΑ, ενώ ο ευρύχωρος διάδρομός τους διευκολύνει την επιβίβαση και την αποβίβαση, ειδικά τις ώρες αιχμής.

Εξαιρετικά λειτουργικό και για τον οδηγό αφού το διευρυμένο παρμπρίζ, η κάμερα οπισθοπορείας, οι εσωτερικές κάμερες και το εργονομικό τιμόνι που διαθέτει διευκολύνουν τον χειρισμό του οχήματος, ειδικά σε δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*