Εικόνες ντροπής στις πεζογέφυρες του Προαστιακού στους Αγ. Αναργύρους – Στο δήμο επιρρίπτει ευθύνες ο ΟΣΕ

doxthi.gr

Τριτοκοσμική εικόνα παρουσιάζουν εδώ και καιρό οι δύο πεζογέφυρες πλησίον του σταθμού Πύργος Βασιλίσσης του Προαστιακού, από τις οποίες διέρχονται καθημερινά δεκάδες επιβάτες του Προαστιακού αλλά και άλλοι περίοικοι.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το doxthi.gr, οι ανελκυστήρες είναι βανδαλισμένοι και εκτός λειτουργίας με τις πόρτες να έχουν σπάσει και ένα δέντρο να έχει αναπτυχθεί μέσα στο κουβούκλιο του ανελκυστήρα.

Το αποτέλεσμα είναι οι ηλικιωμένοι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πεζογέφυρα να είναι αναγκασμένοι να ανέβουν τις σκάλες, ενώ εξυπακούεται πως δεν υπάρχει πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία.

doxthi.gr

Πολίτες της περιοχής είχαν απευθύνει επιστολή προς τον ΟΣΕ, με την απάντηση του οργανισμού να αναφέρει πως «τόσο οι πεζογέφυρες, όσο και οι ανελκυστήρες αυτών παρελήφθησαν από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού για χρήση» με βάση και το σχετικό πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής που υπεγράφη μεταξύ του ΟΣΕ, του αναδόχου και του Δήμου. Συνεπώς, ο ΟΣΕ ουδεμία ευθύνη φέρει.

Την ίδια επιστολή διαμαρτυρίας, με το ίδιο αίτημα για επίλυση του προβλήματος απηύθυναν οι ίδιοι πολίτες και στον Δήμο, εδώ και δύο μήνες, αλλά κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να τους απαντήσει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

doxthi.gr

Είναι προφανές πως ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού παρόλο που παρέλαβε την ευθύνη για τη συντήρηση των πεζογεφυρών, η δημοτική αρχή (η οποία και επανεξελέγη στις τελευταίες εκλογές) δεν προχώρησε έκτοτε σε καμία ενέργεια για τη συντήρησή τους με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος οι ανελκυστήρες να τεθούν σε πλήρη αχρηστία.

Πηγή: doxthi.gr

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*