Στη Βουλή το αίτημα για επέκταση του Μετρό προς Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Πέραμα και Σαλαμίνα

Πειραιάς / Αττικό Μετρό Α.Ε.

Στη Βουλή επιστρέφει το αίτημα για επέκταση του Μετρό προς τα προάστια του Πειραιά και συγκεκριμένα σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Πέραμα και την άμεσα διασυνδεόμενη νήσο Σαλαμίνα μέσω του πορθμείου, μέσω αναφοράς που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη.

Η κ. Κασιμάτη κατέθεσε αναφορά με την κοινή επιστολή δημάρχων των περιοχών αυτών, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκούρα να διαπιστώσει την ανάγκη πρόσβασης των πολιτών στη δημόσια συγκοινωνία-γραμμή μετρό και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τον σχεδιασμό και την επέκταση του μετρό σε αυτούς τους κομβικούς δήμους της Β’ Πειραιά ανταποδοτικά, καθώς ήδη επιβαρύνονται κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά από άλλες βαρέως οχλούσες δραστηριότητες δυσανάλογα με άλλες περιοχές της Αττικής, και βεβαίως να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή.

Στην επιστολή τους, οι δήμαρχοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκος και Σαλαμίνας κ. Γιώργος Παναγόπουλος αναφέρουν ότι λίγα μόλις χιλιόμετρα (σε Νίκαια, Κορυδαλλό, Μανιάτικα, Πειραιά, Χαϊδάρι) γραμμών Μετρό εξυπηρετούν τους Έλληνες Πολίτες, πρώτης επιλογής, έτσι όπως η Πολιτεία τους κατέταξε στις προτιμήσεις της. Δυστυχώς όμως, πολίτες, δημότες, εργαζόμενοι και επισκέπτες των Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας, υφίστανται την απαξίωση της κρατικής επιλογής – επέκτασης της γραμμής Μετρό από Κερατσίνι έως τερματικό σταθμό το Πορθμείο Περάματος-Σαλαμίνας.

Εξάλλου, οι δήμαρχοι δηλώνουν την έντονη επιθυμία και αγανάκτηση του λαού της περιοχής, όταν βλέπουν να εξαγγέλλονται οι μελέτες επέκτασης και εργασίες της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. σε τρίτες περιοχές εκτός των παραπάνω Δήμων.

Καταλήγοντας, τα Δημοτικά Συμβούλια, οι Δημοτικές Αρχές, σύσσωμοι οι μαζικοί φορείς, ζητούν άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*