Εξαρθρώθηκαν 6 εγκληματικές ομάδες που πραγματοποιούσαν κλοπές στο Μετρό – Είχαν χωρίσει το δίκτυο ανά τμήματα

Φωτογραφία: Dickelbers/Wikimedia Commons

Σε δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές για κλοπές, διαρρήξεις και διακίνηση ναρκωτικών, προχώρησε η υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Αθηνών και εξάρθρωσε έξι εγκληματικές ομάδες.

Οι εν λόγω εγκληματικές οργανώνεις, ήταν αλληλένδετες μεταξύ τους και αποτελούνταν από Αλβανούς κακοποιούς, Μολδαβούς, Ρουμάνους, Αλγερινούς, Ιρανούς και Έλληνες.

Ειδικότερα, τα μέλη των συμμοριών, διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών στο Μετρό, διαρρήξεις σε οικίες και αυτοκίνητα, αλλά διακινούσαν και ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ERTNEWS, οι Αλβανοί κακοποιοί «ξάφριζαν» τα πορτοφόλια των επιβατών που χρησιμοποιούσαν την μπλε γραμμή του Μετρό, και οι Ρουμάνοι έκλεβαν πορτοφόλια σε επιβάτες στη πράσινη γραμμή (ΗΣΑΠ Πειραίας – Κηφισιά).

Μάλιστα οι ίδιοι είχαν και μηχάνημα POS και άδειαζαν τις τραπεζικές κάρτες που έκλεβαν από τα θύματά τους.

Έγιναν 60 προσαγωγές, και έχουν συλληφθεί περισσότερα από 50 κακοποιοί, ενώ υπάρχουν και κατηγορούμενοι που έχουν προφυλακιστεί σε προγενέστερες επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

Ακόμη, έγιναν πενήντα και πλέον έρευνες σε οικίες, σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα Airbnb.

Η δικογραφία αποτελείται από περισσότερες από 1.000 σελίδες, ενώ εκατοντάδες ήταν οι κλοπές που είχαν διαπράξει τα  μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Πηγή: ΕΡΤ

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*