Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού»: Ξεκινά η εγκατάσταση 4.500 σημείων φόρτισης οχημάτων

Share

    Υπεγράφη η τροποποίηση της ισχύουσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία επέρχονται βελτιώσεις στη διευκόλυνση των επενδύσεων στο πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού», για την ανάπτυξη του δικτύου δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης.

    Σκοπός της δράσης είναι η παροχή οικονομικών κινήτρων για την προμήθεια και εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε βασικές αστικές και περιαστικές τοποθεσίες και σημεία ενδιαφέροντος, όπως αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμένες και χώρους στάθμευσης. Στόχος της δράσης είναι η εγκατάσταση κατ’ ελάχιστον 4.500 δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με την αθροιστική εγκατεστημένη ισχύ των σημείων αυτών να ανέρχεται σε 300.000 kW.

    Η δράση «Φορτίζω Παντού» χρηματοδοτείται με 80εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης λειτουργεί επίσημη διαδικτυακή πύλη (https://fortizopantou.gov.gr), ενώ ειδικά για την εξυπηρέτηση των ΟΤΑ στην υλοποίηση των ΣΦΗΟ με τη βοήθεια πρότυπων τευχών δημοπράτησης, δημιουργείται και γραφείο υποστήριξής τους (help desk).

    Η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε: «Φρονώ ότι οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογήσουν την επένδυση στην ηλεκτροκίνηση. Με αρωγό το κράτος, μέσω των προγραμμάτων επιδότησης, μπορούν να αποκτήσουν σε πιο χαμηλή τιμή ένα ασφαλές και αποδοτικό αυτοκίνητο που ρυπαίνει ελάχιστα. Σήμερα υπάρχουν στη χώρα μας 5.560 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης. Μέσω του προγράμματος «Φορτίζω Παντού» διασφαλίζουμε την αναλογική ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης με τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων, ώστε οι πολίτες να μπορούν να φορτίσουν απρόσκοπτα τα οχήματα τους».

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα