ΟΣΕ-Hellenic Train: Τα εξώδικα των μηχανοδηγών για τα προβλήματα ασφαλείας «πλήττουν τη φήμη του σιδηροδρομικού τομέα»

ΕΡΓΟΣΕ

Κοινή ανακοίνωση με την οποία στρέφονται κατά του σωματείου των μηχανοδηγών το οποίο αυτή την εβδομάδα προχώρησε σε αποστολή εξωδίκων αναφορικά με τα προβλήματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, εξέδωσαν σήμερα ο ΟΣΕ και η Hellenic Train.

Όπως αναφέρουν, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις μεταξύ των δύο φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τόσο τα λειτουργικά θέματα της υποδομής και του τροχαίου υλικού, όσο και τα χρόνια οικονομικά θέματα που απασχολούν τους δυο οργανισμούς. Όπως μάλιστα σημειώνουν, έχουν εντοπιστεί οι δυσλειτουργίες του παρελθόντος και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επίλυσής τους με γνώμονα την ασφάλεια και την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Προσθέτουν όμως πως «οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που επιδιώκει να πλήξει τη φήμη του σιδηροδρομικού τομέα, δεν θα αποτελέσει κατ’ ουδένα τρόπο εμπόδιο στην συνεργασία των δυο διοικήσεων που είναι αποφασισμένες μέσω ουσιαστικού διαλόγου να βελτιώσουν τις υπηρεσίες του ελληνικού σιδηροδρόμου προς το επιβατικό κοινό αλλά και προς το εμπορευματικό έργο», με προφανή στόχο το σωματείο των μηχανοδηγών το οποίο αναφέρθηκε στα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο. 

Η ανακοίνωση ΟΣΕ-Hellenic Train:

Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος τού ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης, ο Πρόεδρος της Ηellenic Train κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος τού ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train κ. Roberto Rinaudo και των εξωδίκων που εστάλησαν στον ΟΣΕ και την ΗΤ οι  νέες Διοικήσεις ενημερώνουν για τα εξής:

  • Ο πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης αυτής αλλά και των επομένων που θα ακολουθήσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι η από κοινού αντιμετώπιση τόσο των λειτουργικών θεμάτων της υποδομής και του τροχαίου υλικού όσο και των χρόνιων οικονομικών θεμάτων που απασχολούν τους δυο οργανισμούς.
  • Οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που επιδιώκει να πλήξει τη φήμη του σιδηροδρομικού τομέα, δεν θα αποτελέσει κατ’ ουδένα τρόπο εμπόδιο στην συνεργασία των δυο διοικήσεων που είναι αποφασισμένες μέσω ουσιαστικού διαλόγου να βελτιώσουν τις υπηρεσίες του ελληνικού σιδηροδρόμου προς το επιβατικό κοινό αλλά και προς το εμπορευματικό έργο.
  • Οι δυσλειτουργίες του παρελθόντος έχουν εντοπιστεί από τις Διοικήσεις και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επίλυσής τους με γνώμονα την ασφάλεια και την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό στον επιβάτη, οι δυο Διοικήσεις βήμα-βήμα μαζί θα συνεργαστούν με ένα και μόνο στόχο: τον ασφαλή, σύγχρονο και αξιόπιστο ελληνικό σιδηρόδρομο.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*