ΟΣΥ: Προσλήψεις οδηγών ορισμένου χρόνου – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

0
Άνοιξε σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, η πλατφόρμα της ΟΣΥ για την υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη οδηγών λεωφορείων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με στόχο την κάλυψη «πρόσκαιρων και παροδικών αναγκών» της εταιρείας. Σύμφωνα με την Αγγελία 5/2026 της ΟΣΥ, η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι 8 μήνες....

ΕΕ: Αύξηση 10% στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς

Share

    Οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 10% το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με τους πρώτους τρεις μήνες του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Ωστόσο, το μερίδιό τους μειώθηκε ελαφρά σε 12,3% της συνολικής αγοράς λεωφορείων (από 13,7% το πρώτο τρίμηνο του 2023).

    Το πρώτο τρίμηνο του 2024 σημειώθηκαν ανάμεικτα αποτελέσματα για την αγορά επαγγελματικών οχημάτων στην ΕΕ: ενώ οι πωλήσεις των βαν αυξήθηκαν κατά 12,6%, οι πωλήσεις φορτηγών μειώθηκαν ελαφρά (-4%), παρά την αύξηση του μεριδίου των ηλεκτροκίνητων φορτηγών.

    Το 2024 ξεκίνησε θετικά για τις πωλήσεις λεωφορείων, με τις νέες ταξινομήσεις στην ΕΕ να αυξάνονται κατά 23,3% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, φτάνοντας συνολικά τα 9.624 οχήματα. Ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά -16,8% στη Γαλλία, σε τρεις άλλες μεγάλες αγορές αυξήθηκαν σημαντικά: στη Γερμανία (+20%), την Ιταλία (+18,3%) και την Ισπανία (+7,6%), σύμφωνα με την ACEA.

    Όσον αφορά τώρα στα λεωφορεία μηδενικών εκπομπών, οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 10,3% το πρώτο τρίμηνο του 2024. Ωστόσο, το μερίδιο αγοράς μειώθηκε ελαφρά από 13,7% πέρυσι σε 12,3% φέτος. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά σε όγκο, σημείωσε αύξηση κατά 20,7%. Η αγορά της Ρουμανίας αυξήθηκε κατά 149,2%, καθιστώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων. Τέλος, στη Γαλλία, που παλαιότερα ήταν η μεγαλύτερη αγορά, οι πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων μειώθηκαν σημαντικά κατά -66,4%.

    Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις υβριδικών λεωφορείων παρουσίασαν οριακή μείωση -1,9% και πλέον αποτελούν το 10,9% της αγοράς.

    Σε κάθε περίπτωση, το ντίζελ παραμένει ακόμα «βασιλιάς» στην Ευρώπη με τις ταξινομήσεις λεωφορείων ντίζελ να αυξάνονται κατά +38,8% το πρώτο τρίμηνο του 2024 έχοντας πλέον μερίδιο αγοράς 70,7%, σε σχέση με το 62,8% του προηγούμενου έτους.

    Πηγή: sustainable-bus.com, επιμέλεια: Αλέξανδρος Λιάρος

    athenstransport.com

Αλέξανδρος Λιάρος
Αλέξανδρος Λιάρος
Ο Αλέξανδρος Λιάρος είναι δημοσιογράφος με αντικείμενο τις μεταφορές και τις υποδομές. Δημιούργησε το AthensTransport.com το 2011 και το διευθύνει έκτοτε. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.
 
 

Διαβάστε Περισσότερα