Νέο περιστατικό πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών στην περιοχή του Ασπροπύργου, το τρίτο μέσα σε λίγες μέρες, προκάλεσε την ταλαιπωρία των επιβατών του Προαστιακού της Αθήνας το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουλίου 2025.
Σύμφωνα με την Hellenic Train, από τις 6:35 έως και τις 7:11 σήμερα το πρώι, διεκόπη η κυκλοφορία στο τμήμα Άνω Λιόσια- Νέα Πέραμος κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, εξαιτίας πυρκαγιάς στο ύψος του Ασπρόπυργου και πλησίον της γραμμής.
Οι αμαξοστοιχίες 1302 (Πειραιάς- Κιάτο) και 1303 (Κιάτο- Πειραιάς) με περισσότερους από 500 επιβάτες, ακινητοποιήθηκαν στο Σ.Σ Α. Λιοσίων και Νέα Περάμου αντίστοιχα. Η αμαξοστοιχία 1303 τερμάτισε το δρομολόγιο στο σταθμό της Αθήνας, ενώ και το δρομολόγιο 1208 Πειραιάς – Αεροδρόμιο με ώρα αναχώρησης 07:44 καταργήθηκε στο τμήμα Πειραιάς – Αθήνα.
Μετά την αποκατάσταση της κυκλοφορίας οι επιβάτες προωθήθηκαν στον τελικό τους προορισμό με περίπου 30 λεπτά καθυστέρηση.
Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες μέρες, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών στον Ασπρόπυργο στις 25 Ιουνίου, διακοπής ηλεκτροδότησης στο τμήμα Πειραιάς – Κάτω Αχαρνές στις 29 Ιουνίου καθώς και νέας πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο το βράδυ της Τετάρτης 2 Ιουλίου.
Κλειστό το εκδοτήριο στο σταθμό Νερατζιώτισσα
Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train το εκδοτήριο εισιτηρίων στο σταθμό Νερατζιώτισσα θα παραμείνει κλειστό σήμερα Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025. Οι επιβάτες καλούνται να προμηθεύονται εισιτήρια του app ή της ιστοσελίδας www.hellenictrain.gr ή του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών 14511 της Hellenic Train.
Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com