27 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου: Κλείνουν νωρίτερα σταθμοί στη γραμμή 3 του Μετρό – Λειτουργία προσωρινής λεωφορειακής γραμμής

0
Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 του Μετρό της Αθήνας, στο τμήμα «Ελαιώνας - Μοναστηράκι», όπου και θα εφαρμόζονται τις νυχτερινές ώρες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, από την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και από την Κυριακή 4 έως και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου,...

Βανδαλισμοί και εγκατάλειψη σε είσοδο του σταθμού Δουκ. Πλακεντίας (φωτο)

Share

    Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι είσοδοι αρκετών σταθμών του Μετρό της Αθήνας. Σκουπίδια, αγριόχορτα, σπασμένες και βανδαλισμένες επιφάνειες συνθέτουν μία εικόνα που φαίνεται να έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της αδυναμίας αντιμετώπισης των βανδαλισμών αλλά και της ελλιπούς συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων για την επίλυση των προβλημάτων.

    Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που παρουσιάζει μία από τις τέσσερις εισόδους του σταθμού Δουκ. Πλακεντίας, από την πλευρά της ομώνυμης λεωφόρου, στην κατεύθυνση προς Χαλάνδρι. Πρόκειται για ένα σχετικά απομονωμένο σημείο, το οποίο, σε συνδυασμό με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σε καμία περίπτωση δεν εκπέμπει αίσθημα ασφάλειας στους επιβάτες του Μετρό.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

    Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Athens Transport, το τοιχείο της εισόδου του σταθμού παραμένει εδώ και χρόνια πλήρως βανδαλισμένο με γκράφιτι, ενώ πάνελ γρανίτη έχουν αφαιρεθεί, άγνωστο πόσο καιρό πριν. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στον παρακείμενο ανελκυστήρα του σταθμού, ενώ προβλήματα παρουσιάζει γενικότερα και ο περιβάλλων χώρος. Πλάκες της διόδου που συνδέει τον δρόμο με τον σταθμό έχουν σπάσει, δημιουργώντας επιπλέον κινδύνους για τους πεζούς.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

    Εντελώς αφρόντιστη εικόνα παρουσιάζει και ο παρακείμενος περιφραγμένος χώρος πρασίνου, ο οποίος, αντί να αποτελεί έναν κοινόχρηστο χώρο, προσβάσιμο για το κοινό, είναι γεμάτος ξερόχορτα μεγάλου ύψους. Η εικόνα αυτή είναι ιδιαίτερα προβληματική καθώς κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου οι χώροι με ξερή βλάστηση θα έπρεπε να καθαρίζονται και να συντηρούνται συστηματικά.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

    Σύμφωνα με απαντήσεις της ΣΤΑ.ΣΥ. κατά το παρελθόν, η ευθύνη για την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου έξω από τους σταθμούς του Μετρό ανήκει κατά κανόνα στον εκάστοτε δήμο, στην προκειμένη περίπτωση στον Δήμο Χαλανδρίου. Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων, ώστε να αποφεύγονται εικόνες εγκατάλειψης σε σημεία που αποτελούν εισόδους ενός μέσου σταθερής τροχιάς.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

    Παράλληλα, η ΣΤΑ.ΣΥ. έχει την ευθύνη για τις δικές της εγκαταστάσεις, δηλαδή για την είσοδο του σταθμού, καθώς και για τον ανελκυστήρα. Δεδομένου, μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα σχετικά απομονωμένο σημείο, το λιγότερο που θα περίμενε κανείς είναι να υπάρχει αυξημένη μέριμνα για την ασφάλεια του χώρου, είτε μέσω συχνότερης παρουσίας προσωπικού είτε μέσω συστημάτων επιτήρησης, καθώς και για την αποκατάσταση των φθορών και τη διατήρηση των εγκαταστάσεων σε μία αξιοπρεπή κατάσταση.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα