Χωρίς περιορισμό τα ποδήλατα στο Μετρό τον Αύγουστο

Χωρίς περιορισμούς ως προς τις ημέρες και ώρες θα επιτρέπονται τα ποδήλατα στο Μετρό το μήνα Αύγουστο. Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ/Εταιρία λειτουργίας Μετρό  ΜΕΤΡΟ, τα ποδήλατα θα εξυπηρετούνται όλες τις ημέρες και ώρες από όλους τους σταθμούς του δικτύου του Μετρό, δηλαδή από Δευτέρα έως και Κυριακή, από την έναρξη μέχρι τη λήξη της λειτουργίας σε όλους ανεξαιρέτως τους σταθμούς.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά ποδηλάτων επιτρέπονται ήδη όλες τις μέρες και ώρες στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (Γραμμή 1 Μετρό) και στο Τραμ.

Υπενθυμίζεται ότι  ισχύουν τα εξής:

  • Ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ποδηλάτων είναι δυο στο οπίσθιο μέρος του τελευταίου συρμού και ο περιορισμός αυτός αφορά όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς, τη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ), 2 & 3 του Μετρό και το Τραμ.
  • Σε όλους τους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς (τραμ – μετρό –ηλεκτρικός), η μετακίνηση των ποδηλατιστών με τα οχήματά τους γίνεται αυστηρά και μόνο πεζή. Ειδικά στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση των ανελκυστήρων και των κυλιόμενων κλιμάκων από ποδηλατιστές.
  • Σε όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ – μετρό – ηλεκτρικός), ανεξάρτητα από την εφαρμογή της ανωτέρω πολιτικής μεταφοράς ποδηλάτων, εξακολουθούν να έχουν απόλυτη προτεραιότητα τα ΑμεΑ και τα άτομα που χρήζουν ειδικής βοήθειας (ηλικιωμένοι και εγκυμονούσες).

 

Πηγή: ΟΑΣΑ

 

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter

1 Trackback / Pingback

  1. Ανώνυμος

Comments are closed.