Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

ΗΣΑΠ: Περί επέκτασης ωραρίου και τηλεματικής

Share

    Οριστική είναι η κατάργηση της δίωρης επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στη γραμμή των ΗΣΑΠ. Η παράταση του ωραρίου μέχρι τις 2:30 π.μ. ίσχυε από το Φεβρουάριο του 2008 μέχρι τον Ιούνιο του 2010 όταν και διεκόπη λόγω της εκτέλεσης εργασιών ανακαίνισης.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.), η εταιρία έλαβε υπόψη ότι κατά το χρονικό διάστημα που εφαρμόστηκε η παράταση των δρομολογίων, η πληρότητα των συρμών ήταν ελάχιστη, ενώ τα λειτουργικά έξοδα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερα από τα έσοδα. Την κατάσταση επιβάρυνε η κακή οικονομική κατάσταση της εταιρίας καθώς και η έλλειψη προσωπικού . Η παράταση κρίθηκε  ασύμφορη για την εταιρεία και έτσι η αναστολή του μέτρου ήταν επιβεβλημένη.

    Προς το παρόν,  η δίωρη παράταση της λειτουργίας κάθε Παρασκευή και Σάββατο εφαρμόζεται στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό (εξαιρούνται τα δρομολόγια προς Αεροδρόμιο).

     

    Σύντομα οι πίνακες τηλεματικής στον ΗΣΑΠ

    Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τεθούν σε λειτουργία οι πίνακες πληροφόρησης επιβατών που έχουν εγκατασταθεί στις αποβάθρες όλων των σταθμών του ΗΣΑΠ. Η τοποθέτηση τους έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες και αυτό το διάστημα το σύστημα πληροφόρησης βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία. Αφού ολοκληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία και γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις στο σύστημα, οι πίνακες θα ενημερώνουν τους επιβάτες για το χρόνο άφιξης των επόμενων συρμών όπως και τον προορισμό τους, όπως συμβαίνει στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

    Σε δοκιμαστική λειτουργία αυτόν το καιρό βρίσκεται επίσης και το σύστημα αυτόματης επίβλεψης συρμών (ATS – Automatic Train Supervision), μέσω του οποίου θα προσδιοριστούν οι νέοι χρόνοι διέλευσης των συρμών.

    Δείτε επίσης: Συγκοινωνίες, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ

    Πηγή: ΣΤΑΣΥ, η φωτογραφία είναι του χρήστη Charlee Hoffman του flickr.com

    Creative Commons License 

    Το παραπάνω κείμενο χορηγείται με άδεια 
    Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα