Τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών Χ40 και Χ41 ΟΑΚΑ – Αχαρναί – Ολυμπιακό Χωριό

Στην τροποποίηση της διαδρομής και την αύξηση των ημερήσιων δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών Χ40 και Χ41 ΟΑΚΑ- ΑΧΑΡΝΑΙ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ προχώρησε από την Πέμπτη 1 Μαρτίου ο ΟΑΣΑ.

Οι λεωφορειακές γραμμές κινούνται πλέον κυκλικά από το Ολυμπιακό χωριό μέχρι το σταθμό του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ΣΚΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ και δεν διέρχονται από το τμήμα της διαδρομής μέσω της Αττικής Οδού έως το ΟΑΚΑ. Με τη νέα ρύθμιση, το σύνολο των ημερήσιων δρομολογίων αυξάνεται κατά 25% περίπου και με αυτό τον τρόπο η ενιαία συχνότητα των δρομολογίων και στις δύο γραμμές βελτιώνεται σε 10 λεπτά τις ώρες αιχμής.

Οι επιβάτες που επιθυμούν να μετακινηθούν από και προς την περιοχή του ΟΑΚΑ, μπορούν να μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό σιδηρόδρομο (σταθμός προαστιακού ΣΚΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ και σταθμός προαστιακού ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ) χρησιμοποιώντας το ίδιο εισιτήριο (ενιαίο, χρονικής διάρκειας 90 λεπτών).

Οι κάτοχοι των ετησίων καρτών για Λεωφορεία – Τρόλεϊ – Τραμ που μετακινούνται από και προς την περιοχή του ΟΑΚΑ χρησιμοποιώντας τις παραπάνω λεωφορειακές γραμμές, μπορούν, εφόσον το επιθυμούν:

  • να αναβαθμίσουν τις κάρτες τους, σε ετήσια κάρτα για όλα τα μέσα.
  • να ζητήσουν επιστροφή της αξίας της κάρτας τους, ίση με την αξία της κάρτας αφού αφαιρεθεί αναλογικά το χρηματικό ποσό του ήδη χρησιμοποιηθέντος χρονικού διαστήματος χρήσης της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον ΟΑΣΑ, Δ/νση Κομίστρου, Μετσόβου 15, Πεδίον Άρεως, Αθήνα και ώρες 08:00 – 14:00.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από το πληροφοριακό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ ή τη Δ/νση Κομίστρου 210-8200932, 210-8200848 και 210-8200936.

Πηγή: ΟΑΣΑ, η φωτογραφία είναι από το acharnes.gr

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο χορηγείται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

1 Comment

  1. Τραγικό! Κοινώς κόβουμε την απευθείας σύνδεση Ο.Χ. και Αχαρνών με τον ΗΣΑΠ σε περίπου 10 λεπτά και τους αφήνουμε με τον Προαστιακό… Όταν και όπως λειτουργεί…

Comments are closed.