Ξεκινά η εγκατάσταση του συστήματος Wi-fi στο Μετρό της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος Wi-Fi σε σταθμούς του Μετρό της Αθήνας, και έτσι μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται η λειτουργία του.

Οι σταθμοί οι οποίοι θα διαθέτουν -μάλλον- δωρεάν internet για το κοινό θα είναι οι εξής: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ομόνοια, Πειραιάς,  και Νερατζιώτισσα.

Η εγκατάσταση Wi-Fi είχε εξαγγελθεί τον Ιούλιο του 2011 από τον τότε Υπουργό Υποδομών κ. Ραγκούση και προέβλεπε τη λειτουργία του μέσα σε ένα χρόνο. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Κατοχυρώθηκε στην εταιρεία HELLAS ON LINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. με συνολικό συμβατικό τίμημα μηδέν 0€ και επιπλέον απόδοση στην ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ του 100% των ακαθάριστων εσόδων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του έργου. Δεν είναι γνωστό ακόμη πως θα προκύψουν έσοδα από την εκμετάλλευση του δικτύου αφού σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες η χρήστη του internet θα είναι δωρεάν.

Μελλοντικά, αναμένεται να ακολουθήσει η δεύτερη φάση του προγράμματος, όπου θα εγκατασταθεί ασύρματο δίκτυο ίντερνετ σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, του ΟΣΕ, και σε επιλεγμένους σταθμούς Λεωφορείων. Επίσης, θα τοποθετηθεί εξοπλισμός και εντός των συρμών του Μετρό ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια χρήσης της διαδρομής.

Παράλληλα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ανακοινώσει τη βελτίωση του σήματος κινητής τηλεφωνίας και mobile internet σε αμαξοστοιχίες που ταξιδεύουν στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Wi-Fi σε σταθμούς του Μετρό προσφέρεται σε πολλά δίκτυα του Μετρό ανά τον κόσμο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ανάλογο σύστημα στο Μετρό του Λονδίνου ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις χτες σε τέσσερις σταθμούς και θα είναι δωρεάν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δείτε επίσης: Έως το τέλος του χρόνου το δωρεάν Wi-Fi στο Μετρό

Πηγή: ΣΤΑΣΥ Α.Ε., η φωτογραφία είναι του χρήστη tracktwentynine του flickr.com και διανέμεται με την άδεια  CC BY-NC-SA 2.0

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

1 Comment

  1. Μα πως γίνεται το Μοναστηράκι που είναι κόμβος να μην έχει wifi και να έχει το Πανεπιστήμιο…

Comments are closed.