Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα κατά της εισιτηριοδιαφυγής με διαμαρτυρίες και απρόοπτα

Ξεκίνησε σταδιακά από χτες η εφαρμογή των νέων μέτρων για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας. Από χτες ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε σταθμούς του Μετρό (σε λιγότερους πάντως από τους 16 σταθμούς που είχαν ανακοινωθεί), ενώ σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή του συστήματος εισόδου των επιβατών από την εμπρόσθια πόρτα των οχημάτων σε λεωφορειακές γραμμές, και έλεγχος των εισιτηρίων/καρτών από τον οδηγό.

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα για την Πάταξη της Λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μεταφοράς

Ο χρόνος πάντως θα δείξει αν η ένταση με την οποία εφαρμόζονται τα μέτρα θα αυξηθεί ή αν θα ατονίσουν. μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα όμως με την εφαρμογή των μέτρων ξεκίνησαν και τα απρόοπτα. Το Σάββατο, εργαζόμενος στο Μετρό που εκτελούσε έλεγχο εισιτηρίων, δέχθηκε βίαιη επίθεση από επιβάτη που δεν είχε στην κατοχή του τίτλο μεταφοράς. Η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων στο Μετρό διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή της για την έλλειψη εκπαίδευσης και πιστοποίησης του προσωπικού που εκτελεί τους ελέγχους σε θέματα εξυπηρέτησης κοινού, διαχείρισης πλήθους, δύστροπων επιβατών, έκτακτων καταστάσεων, πρώτες βοήθειες κ.ά.

Εν τω μεταξύ, μέλη σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ. Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ κρίνουν ότι οι έλεγχοι δεν θα λύσουν το πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους οφείλεται στα κλειστά εκδοτήρια εισιτηρίων λόγω έλλειψης προσωπικού και στα χαλασμένα εκδοτικά μηχανήματα. Ζητούν την αύξηση του προσωπικού μέσω επαναπρόσληψης των συναδέλφων τους που είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα εφεδρείας, με στόχο τη στελέχωση όλων των εκδοτηρίων και τη πραγματοποίηση ελέγχων σε όλους τους σταθμούς.

Δείτε επίσης: Όλα τα Νέα Μέτρα για την Πάταξη της Λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μεταφοράς

Πηγή: Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ΕΥΑΕ Μετρό, φωτογραφία: @gPavloudis

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

1 Comment

  1. Καλά άμα δείτε έλεγχο σε Τραμ Ησαπ και Μετρό πέρα από τους 4 με 5 κεντρικούς σταθμούς…παιχτε Λοττο……..Για να μαζέψουν νούμερα γίνονται ολα ….

Comments are closed.