Το Σάββατο 6 Απριλίου η παράδοση των σταθμών Περιστέρι και Ανθούπολη του Μετρό

Σταθμός Περιστέρι
Σταθμός Περιστέρι

Ενημέρωση 4/4:

Το Σάββατο 6 Απριλίου θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό οι σταθμοί Περιστέρι και Ανθούπολη. Τα εγκαίνια των σταθμών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 11:00, από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη.

————————————————————————————

 

Γύρω στις 10 Απριλίου αναμένεται σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ η παράδοση στο επιβατικό κοινό των σταθμών Περιστέρι και Ανθούπολη. Οι δύο σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 2 είναι έτοιμοι και τις τελευταίες εβδομάδες εκτελούνται μηχανολογικές δοκιμές. Για το λόγο αυτό, για 2 Σαββατοκύριακα παρέμεινε κλειστός ο σταθμός Άγιος Αντώνιος.

Η κατασκευή της επέκτασης μήκους μόλις 1,5 χλμ, αν και κατασκευαστικά δύσκολη, έχει ολοκληρωθεί από τα μέσα του 2010 αλλά η παράδοσή της καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη η SIEMENS, η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του Μετρό.

Σταθμός Ανθούπολη
Σταθμός Ανθούπολη

Ο σταθμός Περιστέρι βρίσκεται στη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, στο ύψος του δημαρχείου Περιστερίου (Google maps). Αποτελείται από 3 επίπεδα συνολικής επιφάνειας 11.000 τ.μ.

Ο σταθμός Ανθούπολη βρίσκεται στην οδό Αναπαύσεως, στο ύψος της οδού Θηβών (Google maps). Αναμένεται να είναι ο τερματικός σταθμός της γραμμής 2 για αρκετά χρόνια, έως ότου κατασκευαστεί η επέκταση της γραμμής προς Κηπούπολη, Πετρούπολη, και Ίλιον.

Οι δύο σταθμοί απέχουν 750 μέτρα μεταξύ τους. Η διαδρομή από το Σύνταγμα έως το Περιστέρι θα καλύπτεται σε 12 λεπτά, ενώ αναμένεται να προσθέσουν 50.000 επιβάτες στο μετρό.

Αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται να παραδοθούν και οι υπόλοιπες επεκτάσεις του Μετρό ως εξής:

  • Επέκταση γραμμής 2 προς Ελληνικό (σταθμοί ΗλιούποληΆλιμος,Αργυρούπολη και Ελληνικό): Ιούλιος 2013
  • Επέκταση γραμμής 3 προς Χαϊδάρι Αγία Βαρβάρα (σταθμός Αγία Μαρίνα): Σεπτέμβριος 2013
Σταθμός Ανθούπολη
Σταθμός Ανθούπολη

Πηγές: Αττικό Μετρό, ΣΤΑΣΥ, φωτογραφίες iefimerida.gr 

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

3 Comments

  1. Ξέρουμε τι γίνεται με τους καινούργιους συρμούς; Είχαν πει πως θα αρχίσουν να κυκλοφορούν μαζί με τους καινούργιους σταθμούς.

  2. Με την έναρξη λειτουργίας των σταθμών, η γραμμή 748 θα φτάνει πλέον έως το στ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ και συγχωνεύονται σε μία οι 731 & 075, με ονομασία “ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ – ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*