Η έκθεση του Rethink Athens στο Μετρό του Συντάγματος

rethink

Μετά την αθρόα προσέλευση του κοινού στην έκθεση με τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού Rethink Athens στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η έκθεση μεταφέρεται από την Πέμπτη 14 Μαρτίου ως και την Τρίτη 26 Μαρτίου στην καρδιά της Αθήνας: Στο χώρο πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα».

Η τεράστια ανταπόκριση του κοινού – περισσότερα από 21.000 άτομα επισκέφτηκαν την έκθεση μέσα σε 11 μέρες- και η δέσμευση του Ιδρύματος Ωνάση να προσφέρει στους πολίτες ενημέρωση, προάγοντας ταυτόχρονα το δημόσιο διάλογο για το κέντρο της Αθήνας, οδήγησαν στην απόφαση να μεταφερθεί η έκθεση στο σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα». Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη από κοινού με την Εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), η τεχνογνωσία και το έμψυχο υλικό της οποίας θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ενσωμάτωση του τραμ στο σχέδιο ανάπλασης της πόλης. Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. από την αρχή του έργου συμμετέχει ενεργά ως υποστηρικτής, προσφέροντας τώρα τον χώρο πολλαπλών χρήσεων, όπου θα φιλοξενείται η έκθεση πάντα με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό στις 7 μμ την Πέμπτη 14 Μαρτίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Έτσι, το κοινό από κάθε γειτονιά της Αθήνας, θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την έκθεση, να δει τον προβληματισμό για την ανάπτυξη του κέντρου της πόλης μέσα από το σύνολο των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο Rethink Athens, αλλά και να γνωρίσει τη βραβευμένη πρόταση που θα ανασυγκροτήσει το κέντρο της Αθήνας. Για το λόγο αυτό στην έκθεση θα δίδεται και ειδικό ενημερωτικό υλικό με τους στόχους του Rethink Athens που οργάνωσε και χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ωνάση, αλλά και με τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης που κέρδισε τον διαγωνισμό. Το Ίδρυμα Ωνάση χρηματοδότησε και οργάνωσε τον διαγωνισμό, αλλά και το σύνολο των μελετών που απαιτούνται μέχρι την συμβασιοποίηση του έργου.

Αναλυτικά στοιχεία για το Rethink Athens υπάρχουν στο www.rethinkathens.org

Πηγή: ΣΤΑΣΥ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*