Μεταφορά αφετηριών λεωφορειακών γραμμών στο κέντρο της Αθήνας

Μεταβολές στις αφετηρίες λεωφορειακών γραμμών στο κέντρο της Αθήνας θα επέλθουν από το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013. Συγκεκριμένα:

  • Η αφετηρία της γραμμής 060 ΜΑΡΝΗ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ  μεταφέρεται από την οδό Μάρνη, στην οδό Βασ. Ηρακλείου, μεταξύ των οδών έναντι Μαυρομματαίων και έναντι Ρεθύμνου. Η γραμμή μετονομάζεται σε: 060 ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ.
  • Η αφετηρία της γραμμής Α8 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ-ΜΑΡΟΥΣΙ  μεταφέρεται  από την οδό Στουρνάρη, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Πολυτεχνείου.
  • Η αφετηρία της γραμμής Α7 ΚΑΝΙΓΓΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ (ΠΛ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ) μεταφέρεται  από την οδό Κάνιγγος στην οδό Στουρνάρη, μεταξύ των οδών Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου. Η γραμμή μετονομάζεται σε: Α7 ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ-ΚΗΦΙΣΙΑ (ΠΛ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ) και τροποποιείται ως εξής: Από Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστερά Πατησίων, δεξιά Στουρνάρη (ΑΦΕΤΗΡΙΑ). Από Στουρνάρη, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Μάρνη, δεξιά Πατησίων, αριστερά Χαλκοκονδύλη, Πλ. Κάνιγγος, Ακαδημίας, συνέχεια κανονικά προς Κηφισιά.
  • Καταργείται η αφετηρία της γραμμής Γ12 ΜΑΡΝΗ-ΙΛΙΟΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ και μετατρέπεται σε κυκλική με αφετηρία-τέρμα στο Καματερό και στάση επί της στην οδού Πατησίων, μεταξύ των οδών Μάρνη και Αβέρωφ. Η γραμμή μετονομάζεται σε: Γ12 ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΙΛΙΟΝ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Επίσης, από το Σάββατο 1 Ιουνίου ο ΟΑΣΑ προβαίνει στη συγχώνευση των διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών Χ40 ΟΑΚΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ και Χ41 ΟΑΚΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ και την επέκταση της διαδρομής μέχρι την περιοχή της Αγ. Άννας στο Μενίδι. Ο αριθμός και η ονομασία της νέας γραμμής θα είναι: 740 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ– ΑΓ. ΆΝΝΑ –ΣΚΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ

Πηγή: ΟΑΣΑ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

 

 

1 Comment

  1. Αυτό με την τροποποιήση της γραμμής Χ40 και Χ41, ώστε να πηγαίνει στην Αγία Άννα δε μπορώ (με τίποτα) να το καταλάβω….. Μεγαλώσαν το χρόνο διαδρομής με λεωφορείο ολόκληρου του Μενιδίου και του Ολυμπιακού Χωριού προς το ΣΚΑ (άρα μείωσαν την ανταγωνιστικότητα του λεωφορείου) και εξασφάλισαν την προσπέλαση προς το ΣΚΑ της περιοχής της Αγίας Άννας. Το αντίθετο όμως δεν προβλέπεται…. Από το ΣΚΑ προς την Αγία Άννα πώς θα πάει κάποιος; Είναι δυνατόν να επιβαρύονται όλοι για να εξυπηρετείται μία περιοχή μόνο προς μία κατεύθυνση; Είναι δυνατόν να πάει κάποιος από την Αγία Άννα στο ΣΚΑ με το λεωφορείο χωρίς να υπάρχει τρόπος να κάνει το αντίθετο;

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*