Μεταφορά αφετηριών λεωφορειακών γραμμών στο κέντρο της Αθήνας

Μεταβολές στις αφετηρίες λεωφορειακών γραμμών στο κέντρο της Αθήνας θα επέλθουν από το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013. Συγκεκριμένα:

  • Η αφετηρία της γραμμής 060 ΜΑΡΝΗ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ  μεταφέρεται από την οδό Μάρνη, στην οδό Βασ. Ηρακλείου, μεταξύ των οδών έναντι Μαυρομματαίων και έναντι Ρεθύμνου. Η γραμμή μετονομάζεται σε: 060 ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ.
  • Η αφετηρία της γραμμής Α8 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ-ΜΑΡΟΥΣΙ  μεταφέρεται  από την οδό Στουρνάρη, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Πολυτεχνείου.
  • Η αφετηρία της γραμμής Α7 ΚΑΝΙΓΓΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ (ΠΛ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ) μεταφέρεται  από την οδό Κάνιγγος στην οδό Στουρνάρη, μεταξύ των οδών Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου. Η γραμμή μετονομάζεται σε: Α7 ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ-ΚΗΦΙΣΙΑ (ΠΛ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ) και τροποποιείται ως εξής: Από Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστερά Πατησίων, δεξιά Στουρνάρη (ΑΦΕΤΗΡΙΑ). Από Στουρνάρη, δεξιά 3ης Σεπτεμβρίου, δεξιά Μάρνη, δεξιά Πατησίων, αριστερά Χαλκοκονδύλη, Πλ. Κάνιγγος, Ακαδημίας, συνέχεια κανονικά προς Κηφισιά.
  • Καταργείται η αφετηρία της γραμμής Γ12 ΜΑΡΝΗ-ΙΛΙΟΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ και μετατρέπεται σε κυκλική με αφετηρία-τέρμα στο Καματερό και στάση επί της στην οδού Πατησίων, μεταξύ των οδών Μάρνη και Αβέρωφ. Η γραμμή μετονομάζεται σε: Γ12 ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΙΛΙΟΝ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Επίσης, από το Σάββατο 1 Ιουνίου ο ΟΑΣΑ προβαίνει στη συγχώνευση των διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών Χ40 ΟΑΚΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ και Χ41 ΟΑΚΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ και την επέκταση της διαδρομής μέχρι την περιοχή της Αγ. Άννας στο Μενίδι. Ο αριθμός και η ονομασία της νέας γραμμής θα είναι: 740 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ– ΑΓ. ΆΝΝΑ –ΣΚΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ

Πηγή: ΟΑΣΑ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.