Καλοκαίρι χωρίς μετρό

sideris14

instagram.com/sideris14

Το φετινό καλοκαίρι η Αθήνα είναι λιγότερο άδεια από ποτέ. Αφενός οι ξένοι επισκέπτες είναι περισσότεροι (ακόμα και αν κάνουν μόνο μία στάση για να δουν την Ακρόπολη) και αφετέρου λιγότεροι από 3 στους 10 Έλληνες έφυγαν για διακοπές, η πλειονότητα των οποίων (80%) για διάστημα έως 5 ημερών.

Όσοι εξ’ αυτών θελήσουν να χρησιμοποιήσουν το Μετρό, θα χρειαστούν τύχη και υπομονή. Για πρώτη φορά, το μέσο αποφάσισε να πάει διακοπές εκτελώντας δρομολόγια αργίας για σχεδόν όλο τον Αύγουστο. Από τις 3 έως τις 25 του μήνα (από τις 29 Ιουλίου για τη γραμμή του ΗΣΑΠ) , τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 10 λεπτά, όλες τις μέρες τις εβδομάδας και όλες τις ώρες.

Τι κι αν για σχεδόν όλους τους εργαζόμενους κάποιες από τις ημέρες του Αυγούστου είναι εργάσιμες, τι κι αν οι τουρίστες έχουν συχνά περιορισμένο χρόνο να περάσουν στην πρωτεύουσα (θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τις πωλήσεις του 3ήμερου εισιτηρίου), το Μετρό κάνει διακοπές όλο το μήνα.

Πέρυσι, το Μετρό κινούταν με 10λεπτα δρομολόγια μόνο για μία εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες 3 βδομάδες του Αυγούστου τα δρομολόγια ήταν ανά 7 λεπτά τις καθημερινές.

Μπορεί ο αριθμός των επιβατών να μην απαιτεί συχνά δρομολόγια όλες τις ώρες τις ημέρας, αλλά θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και άλλες λύσεις όπως η δρομολόγηση ενισχυτικών συρμών τις ώρες αιχμής στα τμήματα που υπάρχει περισσότερη ζήτηση (π.χ. Εθν. Άμυνα – Μοναστηράκι). Η απάντηση βέβαια θα ήταν ότι ο αριθμός των εργαζομένων δεν επαρκεί για περισσότερα δρομολόγια. Το μετρό επεκτείνεται αλλά προσλήψεις δεν γίνονται.

Υ.Γ. Αυτό τον καιρό τρέχει διαγωνισμός για την επισκευή των κλιματιστικών μονάδων στους συρμούς του ΗΣΑΠ, όπου σε πολλές περιπτώσεις ο κλιματισμός δεν λειτουργεί. Καταληκτική ημερομηνία για προσφορές; Η 26η Αυγούστου.

Καλό Δεκαπενταύγουστο!

 

Δείτε επίσης: Θερινά δρομολόγια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για το 2013

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.