11185 ο νέος αριθμός του τηλεφωνικού κέντρου του ΟΑΣΑ

To 11 185 είναι ο νέος πενταψήφιος αριθμός κλήσης τους Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών του ΟΑΣΑ, του μέχρι τώρα γνωστού 185. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρχει παράλληλη λειτουργία και του αριθμού 185.

Μέσω του 11 185 το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερωθεί τηλεφωνικά για το πως μπορεί να μετακινηθεί με τις Αστικές Συγκοινωνίες από ένα σημείο του Λεκανοπεδίου σε κάποιο άλλο, ποιος είναι ο συνδυασμός μέσων που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στον προορισμό του γρήγορα, ποιο είναι το κόστος των μετακινήσεων, και όλα όσα είναι απαραίτητο να γνωρίζει για την καλύτερη εξυπηρέτησή του. Στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ δεν αναφέρεται το κόστος κλήσης.

Η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου γίνεται μέσω ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικού κέντρου. Ενδεικτικά, ο ΟΑΣΑ πλήρωσε 15.354 ευρώ για τη λειτουργία του τηλεφωνικού του κέντρου για το χρονικό διάστημα του Ιούνιου 2013, ενώ και οι καλούντες επιβαρύνονται από την κλήση του αριθμού υψηλής χρέωσης. Προς το παρόν ο ΟΑΣΑ δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού μέσω διαδικτύου, social media, ή εφαρμογών κινητού τηλεφώνου.

Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί από Δευτέρα – Παρασκευή μεταξύ 06:30 – 22:30, και κάθε Σάββατο και  Κυριακή μεταξύ 07:30 – 22:30.

Πηγή: ΟΑΣΑ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

 • 2ch

  Η χρέωση στην κλήση του 185 αλλά και του 11 185 παραμένει αστική χρέωση! Σε κλήση από σταθερό χρεώθηκα 0,10 ευρώ από σταθερή τηλεφωνία wind. Η αλλαγή ήταν υποχρεωτική βάσει των κανόνων αριθμοδοσίας της ΕΕΤΤ

 • michalis

  γνωρίζουμε ποιο είναι το κόστος ανά κλήση?

  • Ven

   Η χρέωση είναι κανονικά, αστική.

   • Η χρέωση μάλλον εξαρτάται από τον πάροχο. Από το δικό μου τηλέφωνο χρεώνεται περίπου €0,80 ανά κλήση.

    • Μάριος

     Από κινητό δε γνωρίζω πόσο χρεώνεται η κλήση στο 11185, πάντως από μία ματιά που έριξα στις σελίδες των παρόχων σταθερής τηλεφωνίας, σε νορμάλ πλαίσια κινείται η χρέωση (~ 0,03€/60″).

  • Μάριος

   Από σταθερό, γύρω στα 0,03€ ανά λεπτό, με χρέωση ανά δευτερόλεπτο.