Αγωγές κατά υπουργείων ασκεί ο ΟΑΣΑ

Την άσκηση αγωγών κατά των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αποφάσισε ο ΟΑΣΑ μετά από εισήγηση του προέδρου του Δ.Σ. κ. Αλέξανδρου Δελούκα. Οι αγωγές αφορούν την διεκδίκηση οφειλών των υπουργείων από υπογεγραμμένες συμβάσεις παροχής δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης ΑμεΑ, καθώς και την κάλυψη της διαφοράς κομίστρου από την παροχή δικαιώματος μετακίνησης μειωμένου κομίστρου πολυτέκνων & μελών της οικογενείας τους, καθώς επίσης ηλικιωμένων άνω των 65 ετών και νέων 7 – 18 ετών. Οι οφειλές αυτές αφορούν τα έτη 2011 και 2012.

Πρόσφατα, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέβαλε 9.974.137,50 ευρώ στον ΟΑΣΑ, ποσό που αποτελεί μερική εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών συγκοινωνιακών υπηρεσιών που έχουν παρασχεθεί κατά το έτος 2011 από τον Όμιλο ΟΑΣΑ σε ΑμεΑ.

Πέρα από τη διεκδίκηση κρατικών οφειλών μέσω της νομικής οδού, ο ΟΑΣΑ προσπαθεί να βελτιώσει τα οικονομικά αποτελέσματα μέσω της καταπολέμησης της εισιτηριοφιαφυγής και της διακίνησης πλαστών εισιτηρίων, καθώς και τον ανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού έργου, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των δρομολογίων εξαρτάται από την πορεία των εσόδων του οργανισμού.

Δείτε επίσης:

Υπουργείο Υποδομών: Δεν θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων το 2013 και 2014

Πηγή: ΟΑΣΑ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*