Νέος πρόεδρος στον ΟΑΣΑ ο Γρηγόρης Δημητριάδης

oasa_logoΟ Γρηγόρης Δημητριάδης διορίστηκε ως νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, μετά από ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο  κ. Δημητριάδης, ηλεκτρολόγος – ηλεκτρονικός μηχανικός δεν έχει εμπειρία στις συγκοινωνίες αλλά έχει εργαστεί σε πολυεθνική εταιρία σε θέματα διαχείρισης διοικητικών αλλαγών, κάτι που προδιαθέτει για τον ρόλο του στον ΟΑΣΑ.

Ο κ. Δημητριάδης σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, κατέχοντας ένα πτυχίο ηλεκτρολόγου-ηλεκτρονικού μηχανικού (Manchester Metropolitan University) και δύο μεταπτυχιακά, το ένα στις τηλεπικοινωνίες (University College London) και το άλλο στις διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις και τις διεθνείς διαπραγματεύσεις (The Fletcher School, Tufts University). Έχει εργαστεί στο Λονδίνο για μία πολυεθνική τηλεπικοινωνιών, κυρίως σε θέματα διαχείρισης διοικητικών αλλαγών (business change management), και σε μία εταιρεία προώθησης, ως υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ. Υπήρξε Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από το 2010 έως σήμερα.

Ο διορισμός του κ. Δημητριάδη εγκρίθηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν «λευκό», ενώ το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ζητήσει την παραίτηση όλου του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ.

Πηγή: Υπουργείο Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*