Ονόματα εταιριών σε σταθμούς του Μετρό;

newego_LARGE_t_1101_54156540_type12713

Επόμενη στάση: Coca-Cola Σύνταγμα μπορεί να ακούνε σύντομα οι επιβάτες του Μετρό της Αθήνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day, η ΣΤΑΣΥ ετοιμάζεται να προωθήσει την πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα τακτική του corporate branding των σταθμών, σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά της.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες θα μπορούν προσθέσουν το όνομά τους στην επίσημη ονομασία ενός σταθμού του Μετρό για ορισμένο χρονικό διάστημα, έναντι βεβαίως σημαντικού χρηματικού ποσού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόθεση της ΣΤΑΣΥ είναι να προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό εντός τριμήνου, εφόσον βεβαίως δεν υπάρξουν νομικά προβλήματα ή πολιτικές αντιδράσεις.

Το corporate branding σταθμών του Μετρό δεν είναι πάντως συνηθισμένο ούτε στο εξωτερικό. Πρόσφατα έχουν υπάρξει σκέψεις για ένα παρόμοιο πρόγραμμα στο Μετρό του Λονδίνου αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη καθώς ακόμα και στην χρηματοοικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Στην Ελλάδα όμως έχουμε δει το branding να εφαρμόζεται στην ακτοπλοΐα, με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να τις υπηρεσίες τους βάφοντας τα πλοία με τα χρώματά τους.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι πρακτικές πτυχές του προγράμματος, όπως για παράδειγμα η σύγχυση που μπορεί να προκληθεί σε επιβάτες του Μετρό καθώς και το κόστος εκτύπωσης εκατοντάδων χαρτών κάθε φορά που αλλάζει η ονομασία ενός σταθμού.

Προς το παρόν, η ΣΤΑΣΥ έχει σημαντικά έσοδα από εναλλακτικές πηγές (πέρα από πωλήσεις εισιτηρίων) και επιθυμεί να τα διπλασιάσει μέσα στο 2014 ξεπερνώντας τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Προωθεί έτσι πωλήσεις διαφημιστικού χώρου εντός σταθμών και συρμών, ενοικιάσεις καταστημάτων σε σταθμούς, καθώς και του χώρου εκθέσεων στο Σύνταγμα, εγκατάσταση ΑΤΜ σε σταθμούς κ.ά.

Το 2013 ήταν το πρώτο κερδοφόρο έτος για την ΣΤΑΣΥ και το 2014 θα είναι το πρώτο έτος κατά το οποίο δεν θα λάβει κρατική επιδότηση. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται και η προκήρυξη 200 θέσεων εργασίας, κυρίως εκδοτών εισιτηρίων και ηλεκτροδηγών, μέσω ΑΣΕΠ.

Πηγή: euro2day.gr

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*