Πώς να διαγράψετε πρόστιμο από Μέσο Μαζικής Μεταφοράς αν επιβλήθηκε τις πρώτες δύο βδομάδες του μήνα

Δυνατότητα διαγραφής του προστίμου που επιβλήθηκε από ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ή ΣΤΑΣΥ υπάρχει πλέον για την πλειονότητα των παραβατών, αρκεί αυτό να επιβλήθηκε μέσα στις δύο πρώτες βδομάδες του μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΑ, το πρόστιμο θα διαγράφεται εφόσον ο επιβάτης προσκομίσει στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου μηνιαία κάρτα η οποία έχει εκδοθεί την ίδια ή προγενέστερη ημερομηνία με την ημερομηνία επιβολής του προστίμου.

Αυτό σημαίνει ότι αν το πρόστιμο επιβληθεί μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα, ο παραβάτης μπορεί να αγοράσει μηνιαία κάρτα μέσα στην ίδια μέρα από οποιοδήποτε σημείο πώλησης πληρώνοντας 45€ αντί τα 84€ του προστίμου αν αυτό επιβλήθηκε μέσα στο Μετρό, ΗΣΑΠ ή Προαστιακό, ή 20€ αντί 72€ του προστίμου αν αυτό επιβλήθηκε μέσα σε Λεωφορείο, Τρόλεϊ ή Τραμ. Υπενθυμίζεται ότι το εκδοτήριο της ΟΣΥ στην οδό Ακαδημίας εκδίδει μηνιαίες κάρτες ως τις 15 του κάθε μήνα.

Με την ίδια απόφαση του ΟΑΣΑ, παρέχεται η δυνατότητα ανάκλησης ή μείωσης των επιβληθέντων προστίμων εφόσον οι επιβάτες προσκομίζουν τα σχετικά δικαιολογητικά – αποδεικτικά καταβολής του νόμιμου κομίστρου, μετά το πέρας των 20 ημερών και εντός εξήντα ημερών από την επιβολή τους.

Φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο, ο ΟΑΣΑ προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα των απλήρωτων προστίμων, αυξάνοντας τις πωλήσεις των μηνιαίων καρτών.

Δείτε επίσης:

 

 

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

3 Comments

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΙΣΗΤΙΡΙΟ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΝΤΡΟΠΗ!!!!

  2. Η προηγούμενη σχετική απόφαση του ΟΑΣΑ (2527/2010) δεν διευκρίνιζε αν μηνιαίες κάρτες που εκδίδονται τη μέρα επιβολής του προστίμου θα γίνονται δεκτές, αλλά τώρα η νέα απόφαση είναι δεσμευτική. Επίσης η προθεσμία για την κατάθεση δικαιολογητικών για διαγραφή η μείωση του προστίμου ήταν 20 μέρες και τώρα επεκτείνεται στις 60.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*