Άνοιξαν οι σταθμοί Πύργος Βασιλίσσης και Κάτω Αχαρναί του Προαστιακού

Για τα δρομολόγια του ισχύουν αυτή τη στιγμή, δείτε: Τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας

Άνοιξαν από σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 οι σταθμοί Πύργος Βασιλίσσης και Κάτω Αχαρναί του Προαστιακού της Αθήνας. Στους σταθμούς προς το παρόν θα σταθμεύουν μόνο οι συρμοί που εκτελούν το δρομολόγιο Αθήνα – Λιόσια – Αθήνα (7 δρομολόγια τη μέρα που αναμένεται να αυξηθούν) ενώ μελλοντικά θα σταθμεύουν και οι συρμοί της Χαλκίδας.

Η παράδοση των σταθμών Πύργος Βασιλίσσης και Κάτω Αχαρναί (προηγούμενη ονομασία «Λυκότρυπα») αναμενόταν ήδη από το 2012 όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής διπλού διαδρόμου στο τμήμα ΣΚΑ – Τρεις Γέφυρες. Άγνωστη παραμένει η τύχη των σταθμών Θυμαράκια (ανάμεσα σε Σταθμό Λαρίσης και Αγίους Αναργύρους) και Ταύρος (ανάμεσα σε Ρουφ και Ρέντη) αλλά πιθανότατα θα λειτουργήσουν μετά την ολοκλήρωση των έργων στο τμήμα Πειραιάς – Τρεις Γέφυρες που σίγουρα θα χρειαστεί ακόμα αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΕΡΓΟΣΕ το 2015 αναμένεται η λειτουργία του σταθμού Ζεφύρι (ανάμεσα σε ΣΚΑ και Άνω Λιόσια).

xartis

Ακολουθούν τα δρομολόγια Αθήνας – Άνω Λιόσια – Αθήνα όπως ισχύουν από σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2014:

Δρομολόγια Αθήνα - Άνω Λιόσια - Αθήνα του Προαστιακού (κλικ για μεγέθυνση)
Δρομολόγια Αθήνα – Άνω Λιόσια – Αθήνα του Προαστιακού (κλικ για μεγέθυνση)

Πηγή: ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

1 Comment

  1. Η κατασκευή του σταθμού “Θυμαράκια” έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια. Δε θα κατασκευαστεί κανένας σταθμός στο τμήμα Σ.Σ. Αθήνας-Σ.Σ. Αγίων Αναργύρων. Πολύ μελλοντικά προβλέπεται από την ΕΡΓΟΣΕ υπογειοποίηση του τμήματος αυτού (λόγω της απόφασης του ΣτΕ). Στο άμεσο μέλλον θα τοποθετηθεί μόνο προσωρινή ηλεκτροκίνηση. Ο σταθμός “Ταύρος” θα παραμείνει για πολύ καιρό κλειστός καθώς ακόμα δεν έχουν ούτε καν δημοπρατηθεί οι υπολειπόμενες εργασίες για το Πειραιάς-Τρεις Γέφυρες.
    Τέλος, δυστυχώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί απόλυτα οι εργασίες στο τμήμα ΣΚΑ-Τρεις Γέφυρες.

    Φιλικά, Σπύρος

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*