Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Άλλες 35 απολύσεις προσωπικού της ΟΣΥ με πλαστά πτυχία

Share

  Την απόλυση άλλων 35 εργαζόμενων αποφάσισε η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. λόγω πλαστών πιστοποιητικών πρόσληψης. Οι 35 απολυθέντες προστίθενται στους 77 που είχαν απολυθεί τον προηγούμενο μήνα για τον ίδιο λόγο, ενώ άλλοι 12 είχαν παραιτηθεί από μόνοι τους για τον ίδιο λόγο ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 124.

  Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για οδηγούς (τουλάχιστον 98) και υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων (τεχνίτες, ελεγκτές, εκδότες εισιτηρίων, φύλακες κ.λπ) οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν προσληφθεί με πλαστά ή παραποιημένα πτυχία μετά από ελέγχους στους φακέλους του προσωπικού της εταιρίας που ζήτησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

  Οι απολυθέντες είχαν προσληφθεί στις εταιρίες ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια (από το 1996 και μετά, που έγινε ο πρώτος διαγωνισμός ΑΣΕΠ). Προς το παρόν έχουν ελεχθεί οι φάκελοι 1000 εργαζομένων, ενώ από τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησαν οι έλεγχοι,  έχουν σταλεί στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα απολυτήρια Γυμνασίου – Λυκείου περίπου 5.000 εργαζομένων, με σκοπό να βεβαιωθεί η γνησιότητά τους και να πιστοποιηθεί το περιεχόμενό τους.

  Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της ΟΣΥ, οι υποθέσεις θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη ενώ δεν αποκλείεται ο εντοπισμός και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

  Πηγή: athenstransport.com, ΟΣΥ

  Creative Commons License

  Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
  Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

 
 

Διαβάστε Περισσότερα