Σε λειτουργία ο σταθμός Ταύρος του Προαστιακού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε λειτουργία τέθηκε επιτέλους από σήμερα Τετάρτη 1 Οκτωβρίου ο σταθμός Ταύρος του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας. Στα εγκαίνια του σταθμού παραβρέθηκε ο υπουργός Υποδομών κ. Χρυσοχοΐδης καθώς και ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου.

Ο σταθμός του Ταύρου βρίσκεται μεταξύ των σταθμών Ρουφ και Ρέντη, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 2-4 & Κορυτσάς, δίπλα στις εργατικές κατοικίες του Ταύρου. Η κατασκευή του είχε ολοκληρωθεί ήδη από το 2008 αλλά για άγνωστους λόγους δεν λειτούργησε ποτέ εδώ και έξι χρόνια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο σταθμός να υποστεί καταστροφές από βανδαλισμούς ενώ η περιοχή παρέμεινε χωρίς σύνδεση με μέσα σταθερής τροχιάς.

Παρά τη λειτουργία του σταθμού από αύριο, όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σταθμό θα έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των πολύ αραιών δρομολογίων. Καθώς το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της γραμμής Πειραιάς – Χαλκίδα βρίσκεται σε ισχύ επ αόριστον, οι συρμοί θα διέρχονται από το σταθμό του Ταύρου ανά 1 ή ανά 2 ώρες.

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας

«Είναι μια σημαντική στιγμή για τους πολίτες του Ταύρου, για μια λαϊκή συνοικία, για μια πόλη με εργαζόμενους, με νέους, με συνταξιούχους. Μετά από 5 χρόνια, ένας σταθμός, που ήταν χορταριασμένος και εγκαταλελειμμένος σήμερα ανοίγει. Το γεγονός, ότι ήταν παρατημένοι 4 σταθμοί, τους οποίους με προσωπική μου πρωτοβουλία και επιμέλεια και σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανοίξαμε, είναι το πρώτο βήμα. 36 συνολικά τρένα την ημέρα θα πηγαίνουν προς την Αθήνα και τον Πειραιά και οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν αυτό το γρήγορο και φτηνό μέσο, προκειμένου να ασκούν το ύψιστο δικαίωμα της κινητικότητας, ιδιαίτερα στις πόλεις μας, που είναι δύσκολα τα πράγματα», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ και συνέχισε: «Κάθε φορά, που ανοίγει ένας σταθμός, κάθε φορά που περνάει από τη γειτονιά μας ένα συγκοινωνιακό μέσο, είναι μια νίκη για τους πολίτες και κυρίως για τους εργαζόμενους, για τις λαϊκές γειτονιές και συνοικίες, για τους ανθρώπους του μόχθου».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πηγή: ΥΠΟΜΕΔΙ

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

5 Comments

  1. το έχουμε καταλάβει οτι έρχονται εκλογές αλλά δεν χρειάζεται ο χρυσοχοίδης να τρελάνει την τραινοσε με τα φοβερά εγκαίνια που κάνει τρεις και λίγο. ηλεκτροκίνηση οινόη- χαλκίδα, το θριάσιο είναι πανέτοιμο για να περάσει το πρώτο και μοναδικό τραίνο της κόσκο, τώρα ο φοβερός σταθμός στον ταύρο που θα εξυπηρετεί τους αναρίθμητους επιβάτες με δρομολόγια ανα 2 ώρες κτλ κτλ.

  2. Κρίμα. Ένας σταθμός, με δυνατότητα park & ride (σημαντικό) να μένει τόσα χρόνια ανεκμετάλλευτος.
    Τα προαστιακά δρομολόγια επί του κύριου σιδηροδρομικού άξονα Πειραιά – Αθήνας – Θεσσαλονίκης παραμένουν εδώ και χρόνια απαξιωμένα. Τα ενιαία εισιτήρια ίσχυαν για χρόνια στα μισά τρένα (μόνο στα Πειραιάς – Άνω Λιόσια και όχι στα Αθήνα – Χαλκίδα, για την ίδια ακριβώς διαδρομή!) και παρά το ότι μέχρι τον Άγιο Στέφανο η γραμμή είναι στην αστική περιοχή αρμοδιότητας του Ο.Α.Σ.Α.. Μια γραμμή που θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 3, αν όχι 4 δρομολόγια ανά ώρα, έχει καταντήσει άγονη. Και σε πολλές περιπτώσεις με ανόητες – για να μην πω ηλίθιες – δικαιολογίες.

  3. Ο σταθμός, αν και θα λειτουργήσει από αύριο, δεν έχει ολοκληρωθεί (το κυριότερο: δεν έχουν εγκατασταθεί οι 3 ανελκυστήρες στην πεζογέφυρα του σταθμού, θεωρώ απίθανο να άλλαξε κάτι τους τελευταίους μήνες). Γι’ αυτό και δε λειτούργησε τόσα χρόνια, καθώς περίμενε τη δημοπράτηση των υπολειπόμενων εργασιών του τμήματος Πειραιάς-Αθήνα από την ΕΡΓΟΣΕ. Επειδή όμως δημοπράτηση δεν πρόκειται να γίνει, ο ΟΣΕ αποκατέστησε τους βανδαλισμούς που είχε υποστεί ο σταθμός και τον παραδίδει όπως όπως στο κοινό.
    Μετά την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοπράτηση της σύμβασης για τις υπολειπόμενες εργασίες, η ΕΡΓΟΣΕ μάλλον θα δημοπρατήσει μόνο την εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης και την κατασκευή μέρους του νέου Σ.Σ. Αθήνας.

    Επίσης, έχει ακουστεί ότι αρχές Οκτωβρίου θα δοθεί σε χρήση η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αφίδνες-Οινόη (Αφίδνες-Χαλκίδα με Desiro EMU) και ότι τα δρομολόγια θα επανέλθουν ανά ώρα. Για τα δρομολόγια θα δούμε κατά πόσο ισχύει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*