Πορνό σε οθόνη δρομολογίων του Προαστιακού

Φαίνεται πως κάποιος βρήκε μια εναλλακτική χρήση για τις οθόνες του συστήματος ενημέρωσης δρομολογίων που τοποθετήθηκαν τους τελευταίους μήνες στους σταθμούς του Προαστιακού: την προβολή πορνό. Δεν πρόκειται για νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά μάλλον για φάρσα κάποιου που απέκτησε πρόσβαση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με την οθόνη του συστήματος στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ -η οποία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό- πιθανότερο σενάριο είναι νεαρός χάκερ να “ανέβασε” εικόνα (επιφάνεια εργασίας υπολογιστή) για μερικά δευτερόλεπτα σε μια και μόνο οθόνη του σταθμού, και όχι βίντεο, παράνομου υλικού, προκειμένου να το τραβήξει φωτογραφία και στη συνέχεια να το αναρτήσει στο διαδίκτυο (social media), για να κάνει κάποιου είδους φάρσα (troll, viral, κλπ). Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν προβλήθηκε σε σταθμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ταινία ακατάλληλου περιεχομένου ούτε υπήρξε καμία παραβίαση στα ηλεκτρονικά συστήματα ενημέρωσης των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ούτε έγινε αντιληπτό κάτι τέτοιο από επιβάτες ή προσωπικό των σταθμών.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταλήγει πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που έστησε όπως όλα δείχνουν νεαρός φαρσέρ, του οποίου τα ηλεκτρονικά ίχνη έχουν ταυτοποιηθεί, σε μία και μόνο οθόνη ενημέρωσης, ενώ πρόκειται να ασκηθεί κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Ας σημειώσουμε πάντως ότι για να αλλαχθεί η επιφάνεια εργασίας ενός υπολογιστή δεν απαιτούνται γνώσεις χάκινγκ, αλλά πρόσβαση στον υπολογιστή με ότι αυτό σημαίνει για τις ευθύνες του προσωπικού του σταθμών (ιδιώτες συμβασιούχοι) και το προσωπικό ασφάλειας (εταιρία σεκιούριτι) για τους οποίους δεν αναφέρεται τίποτα στην ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για να πούμε την αλήθεια από διάφορα περιστατικά που είχαμε τα τελευταία χρόνια στον Προαστιακό της Αθήνας (κλοπές, εκτροχιασμοί, κλοπές καλωδίων, δολιοφθορές κλπ) αυτό είναι μάλλον το πλέον ανώδυνο.

Δείτε την προφανώς NSFW φωτογραφία από την αποβάθρα του Προαστιακού

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*