Προσεχώς οι κάμερες εντός των συρμών του μετρό

ph 3

Το πράσινο φως έδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη λειτουργία καμερών εντός των συρμών του Μετρό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η Αρχή προχώρησε πριν από λίγες μέρες σε αναίρεση της προηγούμενης αρνητικής απόφασής της, μετά από προσκόμιση σχετικής μελέτης  από την ΣΤΑ.ΣΥ.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι οι κάμερες παρέχουν προστασία στον οδηγό του συρμού και στις περιπόλους ασφαλείας του Mετρό, δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και εξακρίβωσης τυχόν απειλών, λειτουργούν αποτρεπτικά σε παραβατικές ενέργειες, αλλά και ως μηχανισμός αυτοελέγχου για εγκληματική ή αντικοινωνική δραστηριότητα. Ο χρόνος τήρησης των δεδομένων καταγραφής δεν θα ξεπερνά τις δύο ημέρες, ενώ πρόσβαση στο υλικό θα έχει μόνο το εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

H Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την από 6/11/2013 απόφαση της,  είχε απορρίψει την εγκατάσταση καμερών στο εσωτερικό των βαγονιών αλλά επέτρεψε την εγκατάσταση τους στο εξωτερικό τους. Η Αρχή έκρινε ότι η αιτιολόγηση για τη εγκατάσταση καμερών στο εσωτερικό των συρμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού δεν ήταν επαρκής και πρότεινε τη χρήση «λιγότερο επαχθών μέτρων» για την επίτευξη των σκοπών αυτών.

Οι κάμερες πρόκειται να λειτουργήσουν στους 17 συρμούς 3ης γενιάς που κινούνται στη γραμμή 2 οι οποίοι είναι ήδη εφοδιασμένοι με κάμερες εσωτερικά και εξωτερικά. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν θα ακολουθήσει εγκατάσταση καμερών και στους παλαιότερους συρμούς του μετρό.

[socialpoll id=”2302146″]

 

Δείτε επίσης: 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*