Ανοίγει η πρώτη ανταλλακτική βιβλιοθήκη σε σταθμό του Μετρό

12347953_1391365041170208_358702891190826481_n

Η πρώτη ανταλλακτική βιβλιοθήκη σε σταθμό του Μετρό της Αθήνας είναι γεγονός. Από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2015 οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το σταθμό του Αγίου Δημητρίου θα έχουν τη δυνατότητα να να μοιραστούν τα παλιά τους βιβλία και να ανακαλύψουν νέα.

Ο τρόπος είναι απλός. Ο επιβάτης αφήνει ένα βιβλίο και παίρνει ένα άλλο δωρεάν. Μια πρωτότυπη κατασκευή σχεδιασμένη από τους σπουδαστές του Δ. ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου και εφοδιασμένη με βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη τοποθετήθηκε στο επίπεδο επικύρωσης εισιτηρίων στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ». Με την έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης, η συλλογή της θα ανανεώνεται καθημερινά και το απόθεμά της θα βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του σταθμού του Μετρό.

Στόχος, είναι η εξέλιξη της αλληλεπίδρασης, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων. Χρησιμοποιώντας την, οι επιβάτες την κάνουν ουσιαστικά δική τους και τα βιβλία της ταξιδεύουν στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και όχι μόνο. Το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή. Αφήνεις ένα βιβλίο, παίρνεις ένα άλλο “take one leave one”.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη του σταθμού Αγίου Δημητρίου είναι μία συνεργασία της  ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Η εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ. το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και θα συμμετάσχει η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου με μαέστρο τον Κ. Καραμάνο.

Πηγή: ΣΤΑΣΥ, facebook.com/bookspot2015

bookspot

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*