Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου: Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας εξαιτίας τις επίθεσης κουκουλοφόρων σε ελεγκτές της ΣΤΑΣΥ το βράδυ της Δευτέρας.

Ακολουθεί το κοινό δελτίο τύπου των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ:

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει σε όλους τους συναδέλφους στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ η αναίτια, οργανωμένη και βίαιη επίθεση ομάδας 20 – 25 κουκουλοφόρων εναντίον τριών ελεγκτών που έγινε, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας 14/12/15, στο σταθμό της Ομόνοιας.

Οι γνωστοί – άγνωστοι δράστες της αδίστακτης επίθεσης ξυλοκόπησαν άγρια, χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό, τραυματίζοντας τους συναδέλφους που εκτελούσαν τα καθήκοντά τους στον εργασιακό τους χώρο.

Καταγγέλλουμε τη γκανγκστερικού τύπου απρόκλητη, αιματηρή επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας και ζητάμε από τις Αστυνομικές αρχές να κινηθούν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ώστε να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Επειδή όμως, οι επιθέσεις εναντίον συναδέλφων δεν είναι κάτι καινούριο, όπως επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει με παρεμβάσεις μας στη Διοίκηση της Εταιρείας, καθώς και στα συναρμόδια Υπουργεία Μεταφορών & Προστασίας του Πολίτη.

Καλούμε τη Διοίκηση και τα συναρμόδια υπουργεία να λάβουν άμεσα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία των εργαζομένων, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το τραγικό αυτό γεγονός.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα υποχρεωθούμε να λάβουμε άμεσα μέτρα.

Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες τους, όχι όμως με αντάλλαγμα τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Για τους λόγους που προαναφέραμε, αποφασίσαμε:  Να πραγματοποιήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, Στάση εργασίας την Τετάρτη 16/12/15, από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας.

Δελτίο τύπου για την επίθεση που δέχθηκαν οι ελεγκτές εξέδωσε και η ΣΤΑΣΥ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*