Οι ελεγκτές εισιτηρίων σταματούν τους ελέγχους μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους στο διαδίκτυο

Να παραμείνουν στον χώρο ανάληψης βάρδιας και να μην προχωρήσουν σε ελέγχους έχει καλέσει το Σωματείο Εργαζόμενων Λειτουργίας Μετρό τους ελεγκτές εισιτηρίων της ΣΤΑ.ΣΥ. μετά τη δημοσιοποίηση λίστας με τα προσωπικά στοιχεία των ελεγκτών σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Παράλληλα, το σωματείο υπέβαλε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. να αναλάβει τις ευθύνες της. Στο κείμενό τους οι αναρχικοί αναφέρονται υβριστικά στους ελεγκτές εισιτηρίων και καλούν σε πράξεις βίας εναντίον τους.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων 111 υπαλλήλων της ΣΤΑ.ΣΥ. στην ιστοσελίδα Indymedia φαίνεται πως έγινε από την ίδια ομάδα αναρχικών που την προηγούμενη εβδομάδα επιτέθηκαν σε σταθμούς του μετρό προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές. Η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη μετά από αυτές τις επιθέσεις.

Αξίζει να αναφερθεί πως ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης έχει πολλές φορές στο παρελθόν αναφερθεί απαξιωτικά στους ελεγκτές εισιτηρίων, χαρακτηρίζοντάς τους ως «κεφαλοκυνηγούς».

 

2 Comments

  1. αν και κακώς διέρρευσαν τα ονόματα τους γιατί δεν συνεχίζουν το έργο τους?δεν δουλεύουν στην ασφάλεια ούτε ανήκουν σε καμία εγκληματική οργάνωση. την δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι και φοράνε και καρτελάκι με το όνομα τους κατά τη διάρκεια των ελέγχων.
    Όσο για τις καταστροφές, γιατί δεν κάνει η ΣΤΑΣΥ μήνυση κατά αγνώστων? και γιατί δεν ερευνά αν οι καταστροφές σχετίζονται με τη λήξη των συνεργασίας με τις εταιρείες φύλαξης των σταθμών?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*