ΣΤΑΣΥ: Έλλειμμα 24,5 εκατ. ευρώ το 2015

PH ΣΥΡΜΟΣ ΜΕΤΡΟ

Ζημίες ύψους 24,5 εκατ. ευρώ κατέγραψε η ΣΤΑΣΥ την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Βήματος. Το δημοσίευμα επικαλείται έγγραφο της εταιρείας το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης.

Στο έγγραφο, ο κ. Βόγκας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται τα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ), αναφέρει πως αιτίες του ελλείμματος είναι «η γενικότερη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, που μειώνει τον αριθμό των διακινούμενων επιβατών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την εισιτηριοδιαφυγή, η μείωση των τιμών κομίστρου η οποία έγινε τον Σεπτέμβριο 2014, η μείωση του ποσοστού της ΣΤΑΣΥ στην κατανομή των συνολικών εσόδων του ΟΑΣΑ και η αύξηση ΦΠΑ από 13% σε 23%».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα το προηγούμενο καλοκαίρι, καθώς και η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, κόστισε στους συγκοινωνιακούς φορείς της Αθήνας 9,5 εκατ. ευρώ. Η ελλειμματική χρονιά έρχεται μετά από 2 χρόνια κερδοφορίας για την ΣΤΑΣΥ.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*