Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου: 48ωρη απεργία σε όλα τα μέσα

Ενημέρωση 7/5:

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας θα κινούνται ως εξής:

  • Λεωφορεία και Τρόλεϊ: Θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00. Αποκατάσταση της κυκλοφορίας ως τις 10:00 π.μ., θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.
  • Μετρό: Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 9:00 π.μ. λόγω στάσης εργασίας μεταξύ 5:00-9:00. Τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο δεν θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της μέρας.
  • ΗΣΑΠ, Τραμ: Κανονική λειτουργία
  • Προαστιακός: 24ωρη απεργία

————————————————————–

Σε 48ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας (Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ) την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

Στην 48ωρη απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία και Τρόλεϊ.

Τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Έτσι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού δεν θα κινηθούν την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου, αλλά και την Κυριακή 8 Μαΐου (η τρίωρη στάση εργασίας τη μέρα αυτή μετατράπηκε σε 24ωρη). Ανακοίνωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την Κυριακή 8 Μαΐου σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ. Τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00. Αποκατάσταση της κυκλοφορίας ως τις 10:00 π.μ., θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Επίσης, την Κυριακή 8 Μαΐου δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ:

Η Κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα.

Έτσι, μετά από τη «βιομηχανία» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες έχουμε μιας νέας μορφής κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με τον ίδιο πάντα στόχο: Την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, τη φοροεπιδρομή και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Παράλληλα, ετοιμάζουν και τη νέα καταιγίδα μέτρων με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα εφαρμοστούν για να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ και οι «γύπες» της ΕΕ, οι οποίοι επιδιώκουν την κατάργηση κάθε κοινωνικής μέριμνας και τη δημιουργία ενός χαμηλόμισθου εργατικού δυναμικού.

Τώρα πια όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών – με όποιο κυβερνητικό «μανδύα» και εάν έχουν – είναι ο δρόμος του αγώνα. Μόνο ο αγώνας μας αποτελεί την πραγματική αντίσταση στους τοκογλύφους δανειστές που με εκβιαστικές μεθοδεύσεις απαιτούν όλο και πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, προς όφελος των πολυεθνικών και των τραπεζών.

Γι’ αυτό, αποφασίσαμε και προχωράμε σε 48ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και το Σάββατο 7/5/2016.

Την Κυριακή 8/5/2016 συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας στο Συλλαλητήριο, που θα γίνει, στις 10 το πρωί, στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα.

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν έχει δοθεί!

Ν’ αποσυρθεί τώρα το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο – λαιμητόμος!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*