Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Παράπονα από οδηγούς λεωφορείων για την απεργία των καθαριστριών της ΟΣΥ

Share

    Είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες παραπονιούνται για την απεργία σε έναν άλλο κλάδο. Σύμφωνα με το Βήμα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από πολλούς οδηγούς λεωφορείων, πολλοί εκ των οποίων αναγκάζονται κάθε πρωί να καθαρίζουν μόνοι τους με σκούπες ή με λάστιχα τα λεωφορεία, λόγω της απεργίας των καθαριστριών που συνεχίζεται εδώ και πολλές βδομάδες.

    Η ειρωνεία είναι πως πολλοί εργαζόμενοι της ΟΣΥ καλούσαν σε συμπαράσταση και βοήθησαν την περιφρούρηση της απεργίας των καθαριστριών από τις πρώτες ημέρες. Αυτή τη στιγμή, η απεργία συνεχίζεται σε τέσσερα μεγάλα αμαξοστάσια της ΟΣΥ, του Ελληνικού, του Βοτανικού, της Ανθούσας και των Λιοσίων, με αποτέλεσμα να μην γίνεται βραδινός καθαρισμός σε 750 λεωφορεία από τα 1.055 που βγαίνουν καθημερινά για δρομολόγια.

    Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα απεργούν διεκδικώντας την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων τους, δώρων και επιδομάτων, την ανάκληση της απόλυσης μετανάστριας συναδέλφου τους, την τήρηση της συλλογικής σύμβασης, της εργατικής νομοθεσίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας. Όπως καταγγέλλουν, η αμοιβή τους κυμαίνεται από 450 έως 570 ευρώ για 6ωρη νυχτερινή, βαριά και ανθυγιεινή εργασία, ενώ ο εργολάβος τούς οφείλει έναν μισθό από το 2013 και τρεις από το 2016, ενώ δεν τους έχει καταβάλλει ποτέ δώρα, επιδόματα, υπερωρίες ή προσαυξήσεις.

    Την ίδια στιγμή, εκκωφαντική είναι η σιωπή από την ΟΣΥ η οποία για τους δικούς της λόγους δεν έχει κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο προκειμένου να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την καθαριότητα των λεωφορείων.

    Πηγή: Το Βήμα

 
 

Διαβάστε Περισσότερα