Ο ΟΑΣΑ παρουσιάζει παλιές λεωφορειακές γραμμές ως νέες

«Έγκριση λειτουργίας τριών Δημοτικών Λεωφορειακών Γραμμών στο Δήμο Χαλανδρίου από τον ΟΑΣΑ» τιτλοφορείται δελτίο τύπου που δημοσίευσε σήμερα ο ΟΑΣΑ. Όπως αναφέρει, ο οργανισμός ενέκρινε τη λειτουργία (τυπική διαδικασία) τριών λεωφορειακών γραμμών της δημοτικής συγκοινωνίας Χαλανδρίου, ύστερα από πρόταση του δήμου.

Η τρεις λεωφορειακές γραμμές που ενέκρινε ο ΟΑΣΑ είναι οι εξής:

  • Γραμμή Β1: ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΠΑΤΗΜΑ – ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ.
  • Γραμμή Β2: ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ – ΠΑΤΗΜΑ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ.
  • Γραμμή Γ: ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Και εδώ αρχίζει το μυστήριο. Γιατί όπως γνωρίζουν οι δημότες του Χαλανδρίου, οι τρεις αυτές λεωφορειακές γραμμές λειτουργούν εδώ και χρόνια με λεωφορεία του δήμου να εκτελούν τα ίδια ακριβώς δρομολόγια! Αυτό προκύπτει και από την ανακοίνωση για τα δρομολόγια στην ιστοσελίδα του δήμου Χαλανδρίου από το 2014 (αν και τα ίδια πάνω-κάτω δρομολόγια εκτελούταν και ακόμα πιο παλιά).

Τι έχει λοιπόν συμβεί; Φαίνεται πως μέσα στο 2016, ο δήμος Χαλανδρίου αφού απέκτησε τέσσερα νέα λεωφορεία, ανέθεσε την εκπόνηση μίας «Μελέτης Κυκλοφορίας και Στάθμευσης και Αναδιάρθρωσης της Δημοτικής Συγκοινωνίας». Το πλήρες κείμενο της μελέτης δεν το βρήκαμε, βρήκαμε όμως την απόφαση έγκρισης της μελέτης από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου.

Σύμφωνα λοιπόν με το κείμενο αυτό, οι τρεις γραμμές της δημοτικής συγκοινωνίας διατηρούν την ίδια ονομασία (με αναστροφή της αφετηρίας και του τέρματος), και εκτελούν την ίδια διαδρομή! (Είναι πιθανό να υπάρχουν μικρές διαφορές στις διαδρομές καθώς ανακοινώθηκε μόνο μέρος τους).

Επόμενο βήμα ασφαλώς θα ήταν η έγκριση των γραμμών από την ΟΣΥ και τον ΟΑΣΑ κάτι το οποίο όμως είναι τυπική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για αναδιάρθρωση (αν δεχτούμε ότι θα αλλάξει κάτι στη διαδρομή των γραμμών) των τριών γραμμών της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Χαλανδρίου και όχι για νέες γραμμές όπως αφήνει να εννοηθεί το δελτίο τύπου του ΟΑΣΑ.

Φωτο: halandri.gr