ΣΤΑΣΥ: Ορθώς έγινε έλεγχος εισιτηρίου σε ένστολους Ναυτικούς Δόκιμους

Με σημερινή ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ δικαιολογεί το περιστατικό ελέγχου εισιτηρίου σε ένστολους Ναυτικούς Δόκιμους (και όχι τελικά σε Ευέλπιδες αν και λίγη σημασία έχει) μέσα σε σταθμό του Μετρό που προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις με παρεμβάσεις βουλευτών και ευρεία κατακραυγή.

Όπως επισημαίνει η ΣΤΑΣΥ:

  • Την Παρασκευή 5/5/2017, στον σταθμό Πανόρμου και ώρα 15:30, διενεργήθηκε έλεγχος σε τέσσερις φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και όχι της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, όπως αναφέρεται σε όλα τα δημοσιεύματα και αυτό πιστοποιείται από τα συστήματα καταγραφής του σταθμού.

  • Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων δεν είχαν εισιτήριο ή κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Οι δύο ισχυρίστηκαν ότι με την επίδειξη της υπηρεσιακής του ταυτότητας δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση (δικαιούνται, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον ΟΑΣΑ, μειωμένο εισιτήριο όπως όλοι οι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης), ενώ ο τρίτος ότι το… έχασε.

  • Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι δύο ελεγκτές δέχθηκαν φραστική επίθεση από δύο επιβάτες, οι οποίοι τους κατηγόρησαν ότι κακώς γίνεται έλεγχος σε ένστολους. Αντιθέτως δεν έχει καταγραφεί κανενός είδους επεισόδιο μεταξύ των φοιτητών της Σχολής και των ελεγκτών.

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο τομέας ελέγχου κομίστρου στελεχώνεται από μόνιμους μισθωτούς εργαζόμενους της εταιρείας μας και όχι από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε από τον κ. Δ. Καμμένο.

Όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, είχε προηγηθεί ανακοίνωση του κ. Καμμένου που ζητούσε τη διερεύνηση του περιστατικού και την παραδειγματική τιμωρία των ελεγκτών. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά ορισμένων ιδιωτικών φρουρών ως σκοπό είχε προφανώς να ταπεινώσει και να μειώσει τους μελλοντικούς αξιωματικούς». Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι «προσωπικά, κομματικά ή άλλου είδους κόμπλεξ δεν θα γίνουν αποδεκτά».

Παρέμβαση για την υπόθεση έκανε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας στον ΣΚΑΙ την πρόθεσή του να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την «απρεπή συμπεριφορά» ελεγκτών του μετρό σε Ευέλπιδες.

ΣΧΟΛΙΟ:

Τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση και οι σημερινές διοικήσεις των συγκοινωνιών της Αθήνας έχουν ξεκάθαρα υποβαθμίσει τους ελέγχους εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τους ελεγκτές να έχουν εξαφανιστεί από τα μέσα (εξαιρείται ο σταθμός του Συντάγματος που έχει μετατραπεί σε άντρο ελεγκτών τα τελευταία χρόνια), ο επιλεκτικός ζήλος των ελεγκτών (που όλοι γνωρίζουν πόσο συχνά κάνουν τα στραβά μάτια σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) και μάλιστα εναντίον ένστολων φοιτητών στρατιωτικής σχολής, μάλλον φανερώνει συγκεκριμένα κόμπλεξ των ελεγκτών αυτών. Ουδεμία έκπληξη βέβαια.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*